• SeriAlex

Care sunt actorii din plicurile Globului de Aur 2020 şi cine va pleca cu premiul acasă.

Dacă zilele trecute am vorbit despre filmele nominalizate la Globul de Aur, a venit momentul să ne uităm în plicurile cu actorii şi actriţele care râvnesc la prestigiosul Trofeu. Parcurgând atent lista, am descoperit numai nume unul şi unul, lucru dealtfel obişnuit pentru aceaste categorii. Globul de Aur este anticamera Oscarurilor şi e cunoscut faptul că cine umfla o biluţă galbenă are toate şansele să ia şi statueta acasă.

Aşa cum era de aşteptat şi aici avem parte de ceva surprize. Jennifer Aniston şi Resse Witherspoon, de exemplu, au reuşit să împuşte câte o nominalizare pentru rolurile dintr-un serial atât de proaspăt încât are încă mirosul din fabrică. The Morning Show este un serial din curtea mărului muşcat care a apărut fix în noiembrie, adică este cald, fierbinte chiar... Acest fapt a ridicat ceva sprâncene în rândul opiniei publice, mulţi intrebându-se cum a ajuns un serial aşa de nou în plicurile Asociaţiei de Presă Străină de la Hollywood.

Până o să aflăm răspunsul, hai să vedem care sunt actorii şi actriţele care se înfruntă voiniceşte pentru un Glob de Aur în 2020.

Cel mai bun actor într-un serial TV dramă:

Brian Cox - Succession Kit Harington - Game of Thrones Rami Malek - Mr. RoboT Tobias Menzies - The Crown Billy Porter - Pose

Deşi fac parte din categoria celor care au apreciat ultimul sezon din Game of Thrones, declar cu mâna pe inimă ca NU MAI POT... mor... leşin!! Iar Kitt Harrington? Frate, serios! Nu mai sunt alţi actori pe lumea asta? Asociaţia ziariştilor, vă rog eu mult, mai căutaţi că trebuie să mai găsiți şi altceva.

GoT este, fără nici o îndoială, unul dintre cele mai bune seriale, iar Kitt Harrington este un actor bun, dar parcă ajunge atâta Jon Snow. Plus ca în ultimul sezon, multă lumea a spus (şi eu printre ei) ca Peter Dinklage aka Tyrion Lannister a fost mai bun. El de ce nu apare pe lista de nominalizati?

Lăsând” gluma” la o parte, toţi actorii de la această categorie au avut roluri impresionante. Rami Malek nu se dezice şi străluceşte în rolul psihopatului antisocial din Mr Robot, Brian Cox parcă este făcut pentru rolul din Succesion iar Tobias Menzies este chiar ”Ducele de Edinburgh”. Pe cine să alegi, cui să dai premiul? Să mor dacă ştiu!

Cea mai bună actriță într-un serial TV dramă:

Jennifer Aniston - The Morning Show Jodi Comer - Killing Eve Nicole Kidman - Big Little Lies Reese Witherspoon - The Morning Show Olivia Colman - The Crown

La categoria asta e puţin mai greu pentru că absolut toate rolurile sunt mişto. Cu un minus pus în dreptul lui Jennifer Aniston al cărui rol de ziarista supărată nu m-a convins, pot spune că toate prestaţiile sunt mai mult decât impresionante. Mi-a plăcut foarte mult de Resse Witherspoon care străluceşte şi o surclasează pe Aniston în The Morning Show, mi-a plăcut foarte mult de Nicole Kidman în rolul nevestei abuzate din BLL, mi-a plăcut de Jodi Cormer, asasina psihopată din Killing Eve, a cărei prestaţie am găsit-o mai reuşita decât ce-a a Sandrei Oh, câştigătoare a Globlui de Aur în 2019.

Foarte greu de anticipat cine o să câştige Globul la categoria asta... Eu parcă aş merge pe Rese Witherspoon.

Cel mai bun actor într-un serial de comedie:

Ben Platt - The Politician Paul Rudd - Living With Yourself Rami Yousef - Rami Bill Hader - Barry Michael Douglas - The Kominsky Method

Aici pare simplu, dar nu prea e, Deşi au jucat bine, atât Ben Platt (The Politician) cât şi Paul Rudd (Living with Yourself) au slabe şanse să-l detroneze pe Michael Douglas, câştigător al Globului de Aur în 2019. Cred că bătălia o să se dea intre urmaşul lui Spartacus şi asasinul de noapte - Bill Hader (Barry), un actor cu ștate vechi în seriale, care încă mai are în buzunare cotorul nominalizării de anul trecut.

Cea mai bună actriță în serial de comedie:

Christina Applegate - Dead to Me Phoebe Waller-Bridge - Fleabag Natasha Lyonne - Russian Doll Kirsten Dunst - On Becoming a God în Central Florida Rachel Brosnahan - The Marvelous Mrs. Maisel

Cred că şansele la această categorie sunt egale. Toate actriţele sunt foarte bune iar rolurile lor au lăsat urme adânci în memoria viziala a telespectatorilor. Mi-a plăcut foarte mult de Natasha Lyonne din Russian Doll, povestea unei femei care retrăieşte acelaşi moment de viaţă over and over again, mi-a plăcut enorm de simpatică Dna Maisel (Rachel Brosnahan) şi am fost impresionat de revenirea Christinei Applegate în rolul unei femeie foarte nervoase din serialul Dead to Me.


Dar dintre toate doamnele de pe listă, cel mai mult mi-a plăcut de Kirsten Dunst care a reuşit să-şi depăşească condiţia de gagica lui Spider Man şi să ne arate că este capabilă să joace orice partitura, în orice registru interpretativ . Chioar dacă nu o să i-a n ici un premiul, serialul On becomind God în Central Florida este o comedie/drama care trebuie văzută neapărat.

Cel mai bun actor în miniserie sau film TV:

Chris Abbott - Catch 22 Sacha Baron Cohen - The Spy Russell Crowe - The Loudest Voice Jared Harris - Chernobâl Sam Rockwell - Fosse/Verdon