top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

A aparut Clarice, un spin-off dupa celebrul film Tacerea MieilorRebbeca Breeds

În 1991, Jodie Foster rupea audienţele cu rolul agentului FBi Clarice Starling din Tăcerea mIeilor. Pelicula, o referinţă a genului thriller/crime, a primit 5 premii Oscar: Cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, iar Anthony Hopkins si Jodie Foster au câştigat statueta galbenă pentru cel mai bun rol principal.

Mai mult de atât, Jodie Foster, pe atunci o actriţă la început de carieră a reuşit să creeze un personaj pe cât de interesant pe atât de controversat încât cu timpul a devenit iconic. Ne este foarte greu sa ne imaginăm acum Tăcerea Mieilor fără Jodie Foster aşa cum Hannibal Lecter nu poate sa fie decât Anthony Hopkins.

Tăcerea mieilor a continuat cu Hannibal, un film cu Julliane Moore în rolul Starling. Deşi a avut parte de actori grei printre care Anthony Hopkins, Ray Liota sau Garry Oldman, filmul nu a mai reuşit să se ridice la perfomanţele ”părintelui”.

20 de ani mai târziu, CBN intra în trendul spin-off-urilor şi o readuce în atenţia publicului pe celebra Starling. Serialul Clarice, îşi plasează acţiunea la un an după evenimentele din Tăcerea Mieilor și ne prezintă o Starling in deriva, traumatizata de experienţa dură numită Buffalo Bil, care este chemată să ancheteze o crimă neobişnuită.

Primele episoade merg relativ repede, cu ingredientele specifice filmelor de acest gen. Agent Clarice Starling interpretat de Rebbeca Breeds se mișcă bine în parametrii agenților FBI, cu dezinvoltura si aroganța specifica postului. Serialul e fluid si nu face burtă, dar uneori parca totul se rezolvă prea uşor. Cazurile care se vor complicate sunt rezolvate de Satrling cu prea mare ușurință de zici că știa dinainte cine e autorul.

Sincer să fiu, povestea nu m-a convins, dar nu este timpul pierdut pentru că serialul este abia la început şi cine ştie ce surprize pregăteşte.

Serialul se poate vedea aici.374 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page