top of page
  • SeriAlex

Avenue 5 - Dr House și-a luat brevet de pilot de navă spatiala!

Comedy, Sci-Fi | TV Series (2020– ) - 7.0 IMDb

Stars: Hugh Laurie, Josh Gad, Zach Woods

Pe Hugh Laurie nu l-am considerat niciodată un actor de comedie. Omul are talent cu carul şi rolul din Dr. House a fost doar o mică felie din prăjitura actoricească pe care actorul englez o dăruieşte publicului. A câştigat până acum 3 Globuri de Aur, două pentru rolul Gregory House, medicul nesuferit din serialul cu același nume şi unul pentru rolul traficantului de arme din The Night Manager. Este un actor care poate juca orice rol, de la dramă (Dr House) la SF (Tomorrowland) sau comedie (Veep) cu o uşurinţă demnă de invidiat. Anul acesta l-am găsit pe H. Laurie in comedia Avenue 5, jucand rolul unui căpitan de nava de agrement spațial, angajat pe post de ”pretty face” adică un comandant cu multe atributii de PR si putine sarcini de conducere.

Serialul a apărut pe 20 ianuarie și este distribuit cu lingurița de HBO Go adică un episod pe săptămana, lucru salutat de vechii serialisti și mai puțin iubit de nerăbdătorii pasionați de ”binging sessions” Şi că tot am pomenit de HBO Go, mi se pare puţin ciudată dorinţa streamerilor de a revenii la ”one week episode routine”,acel obicei vechi detronat cu succes de către Netflix. Este al doilea serial HBO de anul ăsta care revine la un episod pe săptămână,” tradiţie” care începe să fie reluată de tot mai multe canale de streaming.

Revenind la Avenue 5. Serialul se vrea o comedie cu sirop şi multă culoare despre o navă transformată în cruiser de agrement spaţial care are ghinionul să se defecteze in spatiu, tocmai în timpul unui ”live” de marketing pe care proprietarii liniei maritime intergalactice il propuneau unui grup de turişti. Şi astfel, ceea ce se voia o excursie de agrement spaţial de numai câteva săptămâni se transformă într-un voiaj muuult mai lung, datorită unei defecţiuni care a modificat traiectoria navei cu 0.13 grade. Comedia ni-l propune pe Hugh Laurie în rolul căpitanului acestei nave ”naufragiate” care trebuie să readucă lucrurile pe ”linia de plutire” lucru deloc usor pentru că titratul comandant habar nu are cum se conduce așa ceva. Nu ştiu care a fost bugetul acestui serial, dar nu prea cred că au avut la indemana un potop de dolari că în cazul altor producţii de gen. Aş putea spune că punga de verzi a fost mult mai mică şi asta se cam vede în calitatea decorurilor. Mult carton, multă poleiala şi platouri de filmare ieftine care mă duc cu gândul la vechile episoade din Star Trek cu butoane de plastic şi becuri colorate. Norocul acestui serial se numeşte scenariu care este interesant şi te prinde. Să vedem şi dacă te ţine

In rolurile principale: Hugh Laurie (Dr House, The Night Manager), Josh Gad, actorul care i-a dat glas lui Olaf din Frozen si Zack Woods, un actor pe care l-am mai vazut in Silicon Valey sau Perfect Wife.

Serialul se poate vedea pe HBO Go sau aici

85 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page