top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

1899 - What is lost, will be found!


1899
Emily Beecham

În ultima vreme am tot căutat seriale care să îmi pună mintea la contribuţie şi in sfârșit am găsit ceva mai complicat decât celebra serie germana Dark. Serialul se cheamă 1899 și este o poveste creepy din curtea lui Netflix care m-a purtat într-o călătorie mega ciudată din care am ieșit puţin şifonat şi cu creierii cam pilaf.

Vorbita într-o germano-engleză povestea se întâmpla pe un vapor care duce emigranți din Europa cea urât mirositoare către America tuturor posibilităţilor. La un moment dat pe puntea bărcuței care seamănă izbitor cu Titanicul încep să se petreacă niște lucruri, niște chestii care l-ar face gelos până și marele maestru al combinaţiilor - Sherlock Holmes. Oameni încep să apară, să dispară, să moară și să învie într-un creuzet de dark mistery menit să-ţi facă pielea de găină şi să te întrebi "ce dracu se întâmplă?"

Serialul are 8 episoade şi însumează în jur de 400 de minute de "să moară masă dacă înțeleg ceva" cu niște oameni îmbrăcați în haine de epoca care fac niște lucruri din motive doar de ei ştiute lăsându-te să te uiți că curca-n lemne, poate, poate pricepi ceva.

Și tot aşa o duci vreme de 395 de minute, urmând ca în ultimele 5 să se facă lumină și pe strada ta și să primești explicațiile după care tânjești încă de la începutul serialului.

Una peste alta, 1899 este poveste super mișto care merita parcursa, decorurile și costumele întregesc o atmosfera dark & cringe, plină de misterele unui sfârșit de secol complicat.

Serialex recomanda.


1899

2022 - drama, mystery - 7.7 * IMDb

Stars: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann


Pro: script, decoruri, atmosfera.

Contra: foarte alambicat.





443 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page