top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Anatomy of a scandal - Do you want to know a dirty secret?


Anatomy of a scandal
Sienna Miller

Îmi făcusem un” prost” obicei să recenzez seriale imediat după vizionare, folosind un tertip gazetaresc învățat în școală: Bate fierul cât e cald, îmi spunea profesorul și scrie cât ai imaginea și senzațiile proaspete în minte.

Cat m-am ținut de faza asta mi-au ieșit articole bune, consistente, însufleţite de atmosfera povestii despre care vorbeam.

Din păcate, n-am putut să aplic rețeta asta la ultimul serial terminat, deşi am vrut să scriu imediat după generic. M-am oprit din motive de 5 dimineața, un kil de plumb în pleoape și un laptop fără baterie.

Acum, la trei zile după vizionare, stau cu pixul în gura și mestec la capac... Slova curge mai greu, ideile se încăpăţânează să iasă şi încep să-mi caut cuvintele, semn că am ieşit din atmosfera în care m-a lăsat ultimului episod. Păcat...

Anatomia unui scandal are în spate cartea scriitoarei Sarah Vaughan, În nuvela pe care Netflix a ecranizat-o într-un stil pur sânge englez, aflăm povestea unui scandal despre putere, sex, constrângere şi răzbunare înnobilată cu frânturi din high-life -ul ul societăţii engleze.

Un ministru aflat pe un mare val mediatic, se combină cu o tânără din stafful lui şi pornesc într-o aventură sexuală pe care presa o descoperă şi o face publică. Doar că demnitarul avea pe mandat o soţie şi doi copii plus un ditamai scheletul în dulap pe care îl ţinea bine ascuns. Scandalul erupe şi ameninţa să pună în pericol persoane de la vârful politicii engleze.

Serialul m-a prins din prima deşi ritmul este specific poveştilor englezeşti - încet şi încetişor. L-am văzut cap coadă, într-o noapte, experienţa pe care o recomand tuturor pasionaţilor de thrillere englezeşti. Mi-a plăcut finalul, bine făcut şi bine dozat şi pot spune că a salvat această poveste modern de banală. Merită încercat, Serialex recomandă. Se poate vedea pe Netflix


Anathomy of a scandal

2022 - drama, thriller - 7.2 * IMDb

Sienna Miller, Rupert Friend, Michelle Dockery


Pro - Un final de nota 11

Contra - Cam lent148 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page