top of page
  • SeriAlex

Golden Globes 2019 - Daca eram gagica m-as fi combinat cu Bradley Cooper nu cu Rami Malek!


     Asa cum era de asteptat, Bhoemian Rapsody a castigat cam tot ce se putea castiga iar Ramy Malek a rupt gura targului dovedind ca este un actor in stare sa tina o lume intreaga cu sufletul la gura. Bravo Ramy, ai fost tare, ai facut un rol  extraordinar.  Eu, recunosc, tineam cu Bradley CooperA star is Born) care e mai tare si a jucat mai bine ca tine, dar aia e, ghinion de nesansa.  

     Dar sa revenim la seriale. Asa de mult ma bucur cand le nimeresc pe note  incat imi vine sa-mi inchin un pahar pentru cat de bun si modest sunt. Acum cateva saptamani, povesteam aici pe blog despre Escape At Dannemora, un serial in regia lui Ben Stiller (actorul) in care Patricia Arquette face un rol de mare angajament. Prestatia ei  mi-a mirosit de la o posta a Glob de Aur si asa a fost, Actrita a luat statueta pentru rolul Tilly Mitchell. Super tare. Pentru cine nu a vazut serialul, spun doar atat. Go for the show!

     Multe surprize am avut la aceasta editie a Globurilor de Aur. Unii au castigat usor, fara echivoc ca si cum premiul ala trebuia sa fie al lor din nastere si aici ma refer la The Americans, o  super drama despre un cuplu de spioni rusi "adormiti" in Statele Unite care trebuie sa execute tot felul de misiuni secrete menite sa slabeasca puterea Americii in eternul razboi cu Rusia Sovietica. Serialul e naucitor si merita nu un glob de aur ci 10. Alt premiu "evident" a fost cel luat de Rachel Brosnahan pentru rolul din comedia The Marevelous Mrs Maisel.  Acest serial a ridicat sus de tot stacheta productiilor de gen incat cu greu va putea fi doborata.

Sandra Oh a fost alta certitudine a Globurilor de Aur, toti se asteptau sa ia un premul pentru rolul din Killing Eve, dar, sincer sa fiu, nu prea am inteles de ce. Sandra joaca corect, joaca  bine dar nu extraordinar. Rolul ei nu e wow asa cum ar trebui sa fie o prestatie de  Aur.  Pe alta parte,  Jodie Corner (Villanelle), partenera ei din serial, a jucat impecabil rolul asasinului psihopat si puse una langa alta, a sarit mai sus decat Sandra,  surclasand-o de multe ori pe doctorita din Anatomia lui Grey.

Killing Eve este un serial politist foarte bun, are ritm & action care te prinde.  Desi nu are o poveste care sa te rupa in doua,  merita vazut pentru prestatiile celor doua actrite.

     Acum ceva timp povesteam pe blog despre A very english Scandal, o mini serie britanica care a avut ca prim scop sa-l resusciteze pe Hugh Grant si sa arate lumii ca batranul dandy mai poate presta la inaltime. Dar ce a reusit sa faca pana la urma serialul celor de la BBC,  a fost sa-l scoata la lumina pe Ben Whishaw, un tanar actor englez capabil de transformari artistice uluitoare. Butelia de oxigen a lui Hugh Grant s-a dovedit a fi o rampa de lansare pentru  tanarul Ben Whishaw care, si aici toata lumea trebuie sa fie de acord cu mine, a fost mult mai bun decat amicul Grant.

    Rolul Norman Scott din Scandalul Englezesc i-a adus tanarului englez un Glob de Aur ca recunoastere a talentului incontestabil pe care il are. Bravo de 3 ori, tinere Ben, l-ai batut si pe Hugh Grant si pe veteranul Alan Arkin si asta nu e un lucru usor. Keep Walking  

     Pentru cine n-a vazut mini seria aveti un link aici. Cei doi actori se dueleaza intr-o partida de scrima artistica care trebuie musai vazuta.

   Ultima clasata la categoria Born with GG  este Patricia Clarkson cu al sau rol fantstic din  Sharp Objects. Desi a avut rivali puternici - Thandie Newton - Westworld,  Penélope Cruz - American Crime Story sau Yvonne Strahovski - The Handsmade`s Tale, actrita de 59 de ani a dovedit inca o data ca nu degeaba are in buzunar  o nominalizare la Oscar.

     Cunoscuta la Hollywood ca fiind actrita cu toane, capabila sa refuze roluri mari,  banoase,  in detrimentul proiectelor artistice  personale, Patricia joaca perfect rolul mamei abuzive si autoritare din serialul Sharp Objects si te intrebi cateaodata cum de nu si-a furat un pumn de la Amy Adams,  fiica ei instabila si alcoolica din film. Genial rolul, mi-a placut la maxim. 

     Pe alta parte, trebuie sa recunosc ca imi doream cu ardoare sa castige Yvonne Strahovski. Frumoasa actrita cu nume de cancer la corzile vocale (Yvonne Jaqueline Strzechowski)  a rasarit din neantul rolurilor de clasa a doua si a rupt cu prestatia din The Handsmade`s Tale.

     Super tare rolul, excelenta prestatie artistica desi daca stai sa te gandesti,  nu ti-ai fi dorit o nevasta ca Serena Joy Waterford,  indiferent cat de frumoasa si buna ar fi ea!

     ... ba da,  vorbesc prostii, cum sa nu o doresti.  Eunuc sa fi si tot... !

     In partea a doua am sa va spun care sunt marile surprize ale acestei gale si care este actorul care, desi n-a mai jucat in seriale de 40 de ani, a umflat mult ravnitul trofeu!

48 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page