top of page
  • SeriAlex

A Very English Scandal - Sau daca iti era dor de Hugh Grant!

Biography, Crime, Drama | TV Mini-Series (2018– ) - 7.8*IMDb

Stars: Alex Jennings, Hugh Grant, Ben Whishaw

Daca iti era dor de Hugh Grant atunci il poti vedea in toata splendoarea in comedia super englezeasca "A very English Scandal". Mult mai batran si mai tunat (am o vaga banuiala ca mister Grand a folosit bisturiul pe ici pe colo, prin partile importante), sarmantul actor engleza joaca rolul presedintelui Partidului Liberal Englez in perioada 1970-1980

MP Thorpe este un versat politician englez, cu reale talente si pasiuni nebanuite. Si cand spun nebanuite ma refer in special la apetitul lui pentru barbati. Adica omul era super gay.

In plina ascensiune politica catre fotoliul de prim ministru al Angliei, presedintele Partidului Liberal, Jeremy Thorpe traieste o aventura homosexuala cu Norman Scott, intr-o perioada in care relatiile homosexuale erau interzise si blamate in Anglia semipuritana. Povestea de dragoste dintre cei doi se termina in momentul in care Norman Scott il ameninta pe Thorpe ca va face totul public daca acesta nu-i face rost de un permis de munca.

In dorinta de a evita un scandal politic urias, Thorpe recurge la masuri extreme pentru a inlatura orice dovada privind legatura sa amoroasa cu mai tanarul Norman, si angajeaza un "cleaner" pentru a scapa definitiv de problema.

Serialul "A Very English Scandal" este o mini serie in 3 episoade ce are la baza nuvela cu acelasi nume scrisa de John Preston.

In rolul principal il gasim pe Hugh Grant, the same old same old charming englisman, Alaturi de el il gasim pe Ben Whishaw (Cloud Atlas, London Spy) un tanar actor englez considerat de critici drept unul dintre cei mai buni actori ai generatiei lui. In acest Scandal, Ben joaca impecabil rolul homosexualului fragil si instabil emotional care nu resueste sa se elibereze de sentimentele pe care le are pentru iubitul sau. Pentru rolul asta a luat un Glob de Aur la categoria ce mai bun actor intr-un rol secundar.

Overall, serialul e antrenant si bine legat, cu o doza destul de mare de umor englezesc care mi-a creat o stare de buna dispozitie. Calatoria prin Anglia anilor 70 a fost funny si m-a dus invariabil cu gandul la Beatles, Roling Stones si la moda absolut imposibila a acelor vremuri.

Serialul se poate vedea pe HBO Max sau aici

521 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page