top of page
  • SeriAlex

Cum a luat-o pe coaja cea mai tare armata din lume - Vietnam War


Dintre toate conflictele epocii moderne, cel de-al doilea razboi mondial a avut parte de cea mai mare acoperire cinematografica. Sute de filme au fost dedicate marelui conflict, asa cum de fapt era si normal. Lumea trebuia sa afle de ce au murit peste 70 de milioane de oameni intr-un razboi care a angrenat peste 30 de tari.

Insa secolul 20 a avut parte de multe alte conflicte armate despre care se stie mai putin. Coreea, Vietnam, Afganistan, Irak, sunt nume pe care le-am mai auzit, dar nu prea stim exact ce s-a intamplat acolo.

In razboiul din Vietnam au fost implicati pe rand francezi, vietnamezi, chinezi, americani si rusi. Pe parcursul a 20 de ani, torta razboiului a trecut pe la fiecare jucator, culminand cu interventia masiva a americanilor intr-o miscare neinspirata, prelungind inutil un razboi care a ucis milioane de oameni.

Ce s-a intamplat de fapt in Vietnam? De ce s-au batut oamenii aia? Ce-au cautat americanii acolo? Cum a reusit cea mai tare armata din lume sa ia cafteala de la o mana de luptatori desculti si dezbracati?

Mini seria se poate vedea pe Netflix sau aici.

(up)

250 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page