top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

His Dark Materials - The last chapter begins


În 2019 apărea cu mare vâlvă "His dark materials" o super poveste fantasy păstorita de HBO, cu un scenariu ieşit din tipare şi o distribuţie "mănuşa" făcută să ne introducă într-o lume în care oameni aveau parteneri din regnul animal, şi o particulă numită "praf" înfierbântă minţile oamenilor cârmuiţi cu o mână forţe de către Magisterium, o organizaţie semi bisericeasca mai mult sau mai puţin înţeleaptă.

Povestea, inspirată din super filmul "The Golden Compas" aducea un suflu nou nuvelei Northern Lights a lui Phillip Pulmann şi propunea o distribuţie mai mult decât îndrăzneaţă pentru un serial cu un buget oversized. Astfel, necunoscută Dafne Keen (Logan, Ana), îi lua locul Dakotei Blue Richards. James McAvoy îl înlocuia pe Daniel Craig iar Ruth Wilson o speria pe Nicole Kidman. Povestea împrumuta aerul şi farmecul celebrului film aducând în plus o notă de inventivitate care a surprins şi ulterior bucurat, gaşca mare de fani ai ursului Lorek şi a busolei de aur.

După un an, in 2020 a apărut sezonul 2, într-un firesc al timpurilor în care trăiam, urmat de o perioadă de tăcere covidiana care s-a întins exasperant de mult. Doi ani i-au trebuit lui HBO să scoată sezonul 3 (şi ultimul) al celebrei poveşti cu oameni şi animale, doi ani în care, sincer să fiu, am şi uitat că mai există... Pentru un serial cu o poveste complicată, aşa cum este cea din HDM, doi ani înseamnă decesul mediatic pe o parte şi lungul drum către uitare pe altă parte. Deşi m-am bucurat că un copil când am văzut că sezonul 3 era deja o certitudine, mi-am dat seama că am uitat toată povestea, şi că nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă, nici actiune, nici personaje, nimic. Motiv pentru care, am pus sezonul 3 pe hold şi am început să revăd episoade din spate, în speranţa că am să ajung cu povestea la liman. Astfel am revăzut finalul primului sezon şi tot sezonul doi, pentru că (în caz că nu v-am spus ) HDM are o poveste destul de complicată pe care nu e bine să o laşi din frâu.

Şi am început sezonul 3 cuprins de frenezie şi nerăbdare să mă întâlnesc cu Lyra, Lordul Asriel, dna Coulter şi micul Pantalaimon, eroii acestei poveşti super mişto pe care o recomand din toată inima mea de serialist pătimaş.

Dacă sunteţi la început de drum în lumea Materialelor întunecate încercaţi să vedeţi mai întâi filmul The Golden Compas. Aventura va fi mai intensă!

Serialex recomanda


His Dark Materials

2019 - Adventure, Drama, Family - 7.8 * IMDb


Pro: poveste, actori, scenaografie

Contra: O poveste poate prea alambicata pentru un consumator neantrenat303 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page