top of page
  • SeriAlex

His Dark Materials - Nu ai voie să-l ratezi!

Adventure, Drama, Family | TV Series (2019– )

Stars: Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy

Zilele trecute am fost invitat la avanpremiera serialului His Dark Materials al celor de la HBO si profit de ocazie sa-i multumesc Ofeliei Nastase, PR-ul HBO Europe pentru invitatie. A fost misto, a fost funny mi-a placut experienta si trebuie sa recunosc ca am mancat cele mai extravagante aperitive din viata mea.

Îmi plac producătorii care nu se uita la bani atunci când vor sa facă un serial tare și am ramas realmente impresionat de uriașă desfășurare de forte pe care assembler-ii au pus-o in miscare pentru a realiza aceasta producție. Cred ca de la GoT incoace nu am mai simțit miros de decoruri adevărate cu peisaje, rauri și iarba verde autentice si nu facute pe computer. Sunt absolut sigur ca erau si din alea, dar feelingul era unul diferit... Conglomeratul de autentic si real era asa de bine facut, atat de bine implementat incat avem senzatia ca sunt acolo si ca pun eu mana pe acele usi vechi de lemn. Felicitări HBO, ai reușit sa dobori încă o stacheta profesionala. Keep up the Good work.

Dar sa ma intorc la serial. Dacă ai vazut filmul The Golden Compass atunci trebuie sa vezi și aceasta continuare. Dacă ți-a placut TGC atunci îți garantez ca o să-ți placa și acest serial impresionant prin anvergura, poveste, scenariu, regie și în primul rand actori. Lăsând la o parte Story-ul, care e pe gustul meu, mi-au plăcut extraodinar de mult de actorii Ruth Wilson,James McAvoy si Dafne Keen. De fapt, daca stai bine sa ma gandesc, toata distributia a fost una foarte bine aleasa. A fost realmente "de acolo". Felicitari!

Nici nu cred ca trebuie sa fac un sinopsis al acestui serial, spun doar ca trebuie văzut. Serialul reia oarecum povestea din The Golden Compass, dar atmosfera este diferita. Daca in film caracterul pregnant child/fantasy era omniprezent, in serial acesta dispare fiind inlocuit cu un suspance cu accente dramatice. Aici talentul inconfundabil al lui James McAvoiy si-a lasat amprenta si a reusit sa schimbe destinul cinematografic al acestei povesti pentru copii intr-o poveste dramatica pentru oameni mari.

Pe 4 noiembrie e premiera acestui serial. Nu știu cum o sa fie, nu stiu ce o sa se intample mai departe... De obicei aștept câteva episoade inainte sa fac o recomandare dar de data asta ma risc și îl recomand din toată inima.

316 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page