• Serialex

Decembrie, o luna plina de SF-uri. Ce seriale ne propun streamerii pentru perioada asta?
The Expanse 5

Zilele trecute, in timp ce frunzăream netul am fost curios să văd cât de mult a fost afectată zona asta de entertainment video si am descoperit cu stupoare că luna decembrie are în buzunare mai multe producţii TV (seriale noi & continuări) decât omoloaga ei de anul trecut. Statistic vorbind, decembrie 2020 aduce în televizoare un număr aproape dublu de producţii TV (22) față de perioada similară a anului trecut (13), ceea ce e super, mega tare. Acesta e un semn clar că prin bucătăriile marilor streamerii a început să adie vânt de normalitate și ca revenim incet, încet la normal.

La capitolul noutăţi stăm chiar mai bine. Cu 13 producţii noi, decembrie 2020 îl surclasează pe decembrie 2019 care a avut doar 9 titluri in premieră, lucru care te face să te întrebi: Oare băieţii ăştia produc mai mult decât anul trecut sau mi se pare mie? Pe la ei n-a trecut pandemia sau chiar au reușit să biruie virusul perfid ?


Decembrie, o luna plina de SF-uri


Decembrie serialistic începe mai târziu şi primele producţii interesante văd lumina televizoarelor pe data de 3. Lista o deschide CBS cu sezonul 4 din ”Seal Team”, serialul de super acţiune în care toată lumea se bate cu toată lumea şi înfrângerea nu este o opţiune. Povestea elitei Navy Seal şi a luptătorilor dârzi și neînfricaţi a ajuns la sezonul 4. ”Seal Team” este un serial de acţiune super tare şi sunt sigur ca amatorii genului or să aprecieze continuarea.

Pentru data de 3 decembrie, HBO ne propune un documentar pe care vreau să-l menţionez pentru că am început să apreciez din ce în ce mai mult docuseriile produse de HBO. ”Heavens Gate” este o retrospectivă a enigmaticului cult OZN şi a poveştii celor 20 de persoane dispărute în 1975 dintr-un mic orăşel din SUA. Acest fapt care a condus, doi ani mi târziu la ce-a mai mare sinucidere în masa de pe teritoriul Statelor Unite. Sună creepy şi interesant. Vom vedea, ce şi cum in documentarul celor de la HBO.

Pe data de 4 avem câteva seriale noi: ”The Hardy boys”, o poveste din curtea celor de la Hulu în care doi băieţii, Frank şi Joe, sunt decişi să afle ce se afla în spatele tragediei care le-a schimbat viaţa. Serialul foloseşte o reţetă clasică de drama/thriller care se pare că încă mai prinde în 2020.

Tot pe 4, Netflix o scoate din mânecă pe ”Selena”, o tânără cântăreaţă din Mexic care încearcă să răzbată în show bussines-ul cu sombrerro. Serialul seamănă pe alocuri cu ”Julie and the Phantoms”, lucru bun dealtfel, pentru că Fantomele au reuşit în ultima vreme să atingă cote de audienţă remarcabile.

După băieţi răi şi cântăreţe mexicane, e rândul lui ”Mac Gyver” să scoată capul din afişul sezonului cu numărul 5. Tânărul super priceput îşi arată încă o dată skils-urile uimitoare în această poveste începută acum mulţi ani de Richard Dean Anderson, actorul care a uimit în întreaga generaţie de SF lovers (me included) cu rolul din Stargate SG1. Cât despre ”Mac Gyver”, pot spune că e un serial alert care merita urmărit. Nu cu cerbicie, dar cu ceva devotament.


Your Honor - Brian Cranston

Brian Cranston (Breaking Bad) vs. Chris Evans (Captain America) Whos gonna win?


Pe 6 decembrie îl întâlnim pe Brian Cranston (Breaking Bad Guy) în Your Honnor” un thriller pară/legal care străpunge toate straturile societății din Chicago. Serialul îl urmărește pe fiul unui judecător cu greutate care este implicat într-un tragic accident de masina. La scurt timp după aceea, ”tânărul” băiet de judecător, descoperă că victima este fiul unui notoriu interlop al oraşului ceea ce complică groaznic lucrurile. Evident, în joc intră și bătrînul ”judge” care află de isprava lui fii-su și de aici încolo apar problemele de conștiință. Serialul pare interesant cu mențiunea că am intâlnit o idée similară în producția ”Defending Jacob” cu Chris Evans în rolul principal, un serial pe care îl recomand din toată inima.

Pe 7 decembrie NBC ne trimite la spital să ne petrecem timpul în compania unor asistente super tari. Serialul e cu doctori, spitale şi boli, dar pune accentul pe viaţa asistentelor din marile centre medicale. În fond toată lumea ştie că o asistentele fac cam 70% din munca unui doctor. De ce nu ar avea și ele un serial dedicat…

Pe 10 şi 11 decembrie avem două seriale noi. Primul este din curtea regelui Netflix şi îl are protagonist pe Arisu, un tânăr pasionat de jocuri video care se trezeşte teleportat într-o versiune diferită a orasului Tokio. Pentru a supravieţui noului oras, Arisu este nevoit să participe la competiţii pe cât de interesante pe atât de periculoase În această lume ciudată, Arisu o întâlnește pe Usagi, o tânără gameriță care navighează singură prin marele oraș şi împreună, încearcă să descopere enigma şi misterele lumii în care tocmai au aterizat. Plotul suna interesant, deşi seamănă puţin cu ideea din Ready Player One al lui Spielberg sau cu vechiul Running Man al lui A.Schwarzenegger.

După SF-ul celor de la Netflix, ne teleportăm pe o insulă feerică în care îi întâlnim pe Sălbaticii (The Wilds) de la Amazon. Serialul ne spune povestea unui grup de adolescente din medii radical diferite care se află blocate pe o insulă îndepărtată, neștiind că tocmai au devenit subiectele unui experiment social elaborate. Povestea nu e nouă, s-a mai scris, s-a mai filmat, s-a mai văzut. Trebuie să fie super interesantă ca să mă ţină în fotoliu. Revin cu detalii la momentul oportun.Pennyworth

”Ti-am spus mă că e popă, Da tu nimic, Batman, Batman!”


Ziua de 13 am trecut-o cu roşu în calendar pentru că apare sezonul doi din Pennyworth, un serial care urmăreşte tinereţea zbuciumată a tânărului viitor majordom al lui Bruce Wayne aka Batman. Pe numele lui de scenă - Alfred Pennyworth, fostul soldat britanic SAS înfiinţează o companie de securitate și începe să lucreze cu Thomas Wayne, tatăl miliardar al lui Bruce. Actiunea are loc în feerica capitală britanică a anilor 60. Primul sezon mi-a plăcut la maxim şi l-am recomandat pe blog. Dacă respecta reţetă de până acum, prevăd ca şi sezonul doi se va bucura de acelaşi succes. Rămâne de văzut.

Spuneam mai devreme că au început să îmi placă documentarele de la HBO, motiv pentru care revin cu o recomandare pentru data de 14. Având în spate romanul biografic scris de Jeff Benedict și Armen Keteyian, docuseria în două părţi a celor de la HBO, ne propune o incursiune în viaţa celebrului golfer Tiger Woods, piperata cu imagini inedite şi interviuri relevante a celor care îl cunosc cel mai bine: fostul său caddy și prieten apropiat, Steve Williams, precum şi legenda golfului Sir Nick Faldo, de șase ori campion mondial.

Pe 14 decembrie Netflix ne pregăteşte o surpriză. Thiny Little Things, nu este (aşa cum s-a crezut) continuarea sau sequelul lui Stranger Things. Nici pe departe. Serialul ne introduce în lumea unei academii de balet și prezintă ascensiunea și căderea tiner