top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Decembrie, o luna plina de SF-uri. Ce seriale ne propun streamerii pentru perioada asta?
The Expanse 5

Zilele trecute, in timp ce frunzăream netul am fost curios să văd cât de mult a fost afectată zona asta de entertainment video si am descoperit cu stupoare că luna decembrie are în buzunare mai multe producţii TV (seriale noi & continuări) decât omoloaga ei de anul trecut. Statistic vorbind, decembrie 2020 aduce în televizoare un număr aproape dublu de producţii TV (22) față de perioada similară a anului trecut (13), ceea ce e super, mega tare. Acesta e un semn clar că prin bucătăriile marilor streamerii a început să adie vânt de normalitate și ca revenim incet, încet la normal.

La capitolul noutăţi stăm chiar mai bine. Cu 13 producţii noi, decembrie 2020 îl surclasează pe decembrie 2019 care a avut doar 9 titluri in premieră, lucru care te face să te întrebi: Oare băieţii ăştia produc mai mult decât anul trecut sau mi se pare mie? Pe la ei n-a trecut pandemia sau chiar au reușit să biruie virusul perfid ?


Decembrie, o luna plina de SF-uri


Decembrie serialistic începe mai târziu şi primele producţii interesante văd lumina televizoarelor pe data de 3. Lista o deschide CBS cu sezonul 4 din ”Seal Team”, serialul de super acţiune în care toată lumea se bate cu toată lumea şi înfrângerea nu este o opţiune. Povestea elitei Navy Seal şi a luptătorilor dârzi și neînfricaţi a ajuns la sezonul 4. ”Seal Team” este un serial de acţiune super tare şi sunt sigur ca amatorii genului or să aprecieze continuarea.

Pentru data de 3 decembrie, HBO ne propune un documentar pe care vreau să-l menţionez pentru că am început să apreciez din ce în ce mai mult docuseriile produse de HBO. ”Heavens Gate” este o retrospectivă a enigmaticului cult OZN şi a poveştii celor 20 de persoane dispărute în 1975 dintr-un mic orăşel din SUA. Acest fapt care a condus, doi ani mi târziu la ce-a mai mare sinucidere în masa de pe teritoriul Statelor Unite. Sună creepy şi interesant. Vom vedea, ce şi cum in documentarul celor de la HBO.

Pe data de 4 avem câteva seriale noi: ”The Hardy boys”, o poveste din curtea celor de la Hulu în care doi băieţii, Frank şi Joe, sunt decişi să afle ce se afla în spatele tragediei care le-a schimbat viaţa. Serialul foloseşte o reţetă clasică de drama/thriller care se pare că încă mai prinde în 2020.

Tot pe 4, Netflix o scoate din mânecă pe ”Selena”, o tânără cântăreaţă din Mexic care încearcă să răzbată în show bussines-ul cu sombrerro. Serialul seamănă pe alocuri cu ”Julie and the Phantoms”, lucru bun dealtfel, pentru că Fantomele au reuşit în ultima vreme să atingă cote de audienţă remarcabile.

După băieţi răi şi cântăreţe mexicane, e rândul lui ”Mac Gyver” să scoată capul din afişul sezonului cu numărul 5. Tânărul super priceput îşi arată încă o dată skils-urile uimitoare în această poveste începută acum mulţi ani de Richard Dean Anderson, actorul care a uimit în întreaga generaţie de SF lovers (me included) cu rolul din Stargate SG1. Cât despre ”Mac Gyver”, pot spune că e un serial alert care merita urmărit. Nu cu cerbicie, dar cu ceva devotament.


Your Honor - Brian Cranston

Brian Cranston (Breaking Bad) vs. Chris Evans (Captain America) Whos gonna win?


Pe 6 decembrie îl întâlnim pe Brian Cranston (Breaking Bad Guy) în Your Honnor” un thriller pară/legal care străpunge toate straturile societății din Chicago. Serialul îl urmărește pe fiul unui judecător cu greutate care este implicat într-un tragic accident de masina. La scurt timp după aceea, ”tânărul” băiet de judecător, descoperă că victima este fiul unui notoriu interlop al oraşului ceea ce complică groaznic lucrurile. Evident, în joc intră și bătrînul ”judge” care află de isprava lui fii-su și de aici încolo apar problemele de conștiință. Serialul pare interesant cu mențiunea că am intâlnit o idée similară în producția ”Defending Jacob” cu Chris Evans în rolul principal, un serial pe care îl recomand din toată inima.

Pe 7 decembrie NBC ne trimite la spital să ne petrecem timpul în compania unor asistente super tari. Serialul e cu doctori, spitale şi boli, dar pune accentul pe viaţa asistentelor din marile centre medicale. În fond toată lumea ştie că o asistentele fac cam 70% din munca unui doctor. De ce nu ar avea și ele un serial dedicat…

Pe 10 şi 11 decembrie avem două seriale noi. Primul este din curtea regelui Netflix şi îl are protagonist pe Arisu, un tânăr pasionat de jocuri video care se trezeşte teleportat într-o versiune diferită a orasului Tokio. Pentru a supravieţui noului oras, Arisu este nevoit să participe la competiţii pe cât de interesante pe atât de periculoase În această lume ciudată, Arisu o întâlnește pe Usagi, o tânără gameriță care navighează singură prin marele oraș şi împreună, încearcă să descopere enigma şi misterele lumii în care tocmai au aterizat. Plotul suna interesant, deşi seamănă puţin cu ideea din Ready Player One al lui Spielberg sau cu vechiul Running Man al lui A.Schwarzenegger.

După SF-ul celor de la Netflix, ne teleportăm pe o insulă feerică în care îi întâlnim pe Sălbaticii (The Wilds) de la Amazon. Serialul ne spune povestea unui grup de adolescente din medii radical diferite care se află blocate pe o insulă îndepărtată, neștiind că tocmai au devenit subiectele unui experiment social elaborate. Povestea nu e nouă, s-a mai scris, s-a mai filmat, s-a mai văzut. Trebuie să fie super interesantă ca să mă ţină în fotoliu. Revin cu detalii la momentul oportun.Pennyworth

”Ti-am spus mă că e popă, Da tu nimic, Batman, Batman!”


Ziua de 13 am trecut-o cu roşu în calendar pentru că apare sezonul doi din Pennyworth, un serial care urmăreşte tinereţea zbuciumată a tânărului viitor majordom al lui Bruce Wayne aka Batman. Pe numele lui de scenă - Alfred Pennyworth, fostul soldat britanic SAS înfiinţează o companie de securitate și începe să lucreze cu Thomas Wayne, tatăl miliardar al lui Bruce. Actiunea are loc în feerica capitală britanică a anilor 60. Primul sezon mi-a plăcut la maxim şi l-am recomandat pe blog. Dacă respecta reţetă de până acum, prevăd ca şi sezonul doi se va bucura de acelaşi succes. Rămâne de văzut.

Spuneam mai devreme că au început să îmi placă documentarele de la HBO, motiv pentru care revin cu o recomandare pentru data de 14. Având în spate romanul biografic scris de Jeff Benedict și Armen Keteyian, docuseria în două părţi a celor de la HBO, ne propune o incursiune în viaţa celebrului golfer Tiger Woods, piperata cu imagini inedite şi interviuri relevante a celor care îl cunosc cel mai bine: fostul său caddy și prieten apropiat, Steve Williams, precum şi legenda golfului Sir Nick Faldo, de șase ori campion mondial.

Pe 14 decembrie Netflix ne pregăteşte o surpriză. Thiny Little Things, nu este (aşa cum s-a crezut) continuarea sau sequelul lui Stranger Things. Nici pe departe. Serialul ne introduce în lumea unei academii de balet și prezintă ascensiunea și căderea tinerilor studenţi plecaţi de acasă pentru a cauta succesul în vârful pantofilor de dans. Fiind singura școală de dans de elită din Chicago, ”Archer School of Ballet” servește drept pepiniera pentru renumită companie de balet: City Works Ballet şi este locul unde pasiunea pentru pentru dans, şi ambiţia nu lăsa loc de eşec. Motivaţional nu? Am mai văzut seriale de genul ăsta şi primul care îmi vine în minte este Breaking Point, o poveste inspirată din lungmetrajul Black Swan cu Natalie Portman.All good things comes to an end


Ziua de 16 este dedicată amatorilor de SF-uri. The Expanse, celebrul SF polițist care a înflăcărat minţile multor fani ai genului a ajuns la final. Sezonul 5 pune capăt cursei pe care un detective hârşâit şi un căpitan de nava o duc de-a lungul şi de-a latul galaxiei pentru a scoate la lumina cea mai mare conspiraţie din istoria omenirii. Serialul, lansat în 2015 a câştigat de patru ori Premiul Saturn al Academiei de Science Fiction, Fantasy and Horror films, ceea ce îl ridică pe treptele înalte ale genului. Cine nu a văzut The Expanse, acum ar fi momentul să o facă. Merită toată atenţia.

Pe 17 decembrie, CBS ne propune un SF pandemic cu aroma de covid şi gripă aviară. The Stand, explorează o lume apocaliptică devastată de un virus gripal care a eliminat 99% din populație în doar câteva săptămâni. Soarta omenirii se bazează pe umerii fragili ai Mamei Abagail, în vârstă de 108 ani, și a unui grup mic de supraviețuitori. Cele mai grave coșmaruri ale lor sunt întrupate de un bărbat cu un zâmbet letal și puteri nespuse: Randall Flagg, Omul Întunecat. Brrr, rău de tot!

Sfârşitul de lună îi aparţine lui Netflix care ne aduce în televizoare două seriale noi şi două continuări. Pe 18 redescoperim povestea Johanney cea fără de iubit din serialul Home for Christmas. Comedia, lansată fix acum un an, ne spune povestea unei fete de 30 de ani, singură şi fericită, care trebuie să-şi găsească un partener pentru a sărbătorii Crăciunul alături de părinţii ei. Comedia a avut succes imens la public motiv pentru care Netflix s-a şi grăbit să producă încă un sezon care apare, cum spuneam, pe 18 dec. Foarte tare, bravo lor.
Netflix ne propune un Craciun englezesc!


Pentru prima zi de Crăciun, cei de la Netflix s-au gândit să ne ”încânte” cu drama Bridgerton. Serialul, bazat pe cea mai bine vândută serie de române a Juliei Quinn îşi plasează acţiunea în fastuoasa și competitivă lume a înaltei societăți Regency London. De la strălucitoarele săli de bal din Mayfair până la palatele aristocratice din Park Lane, seria dezvăluie o lume seducătoare, somptuoasă, plină de reguli complicate și lupte dramatice pentru putere,

În centrul atenţiei se află familia puternică Bridgerton. Alcătuita din opt frați strâns legați, acest grup amuzant, îndrăzneț și inteligent trebuie să navigheze prin furtunoasele ape ale aristocraţiei engleză în căutare de romantism, aventură și dragoste.

Sfârşitul anului se termină apoteotic cu un SF/thriller Netlfixiano – Danez. Equinox este un thriller supranatural ce are în prin plan o tânără pe nume Anna, care este implicată în dispariția inexplicabilă a unei clase de elevi în anul 1999. Incidentului lăsa urme adânci şi faţa, în vârstă de 10 ani, este traumatizată și afectată de viziuni îngrozitoare. Douăzeci de ani mai târziu, Anna trăiește pașnic cu familia ei, când dintr-o dată coșmarurile se întorc și încep să o bântuie. Atunci când singurul supraviețuitor al incidentului din 1999, moare in mod misterios, Anna este hotărâtă să afle ce s-a întâmplat în urma cu 20 de ani şi încearcă să descopere un adevăr întunecat care o implică în moduri pe care nu şi le-a imaginat niciodată.

Povestea se petrece în Danemarca și acțiunea se deplasează în timp înainte și înapoi între 1999 și timpul prezent, într-un carusel temporal pe care l-am mai întâlnit şi în super serialul Dark.

Şi cam atât pentru luna asta. Avem aşadar de toate pentru toţi, într-un buchet TV eterogen, mult mai bogat decât cel de anul trecut, semn că în sfârşit, pandemia serialistică a trecut. Mai rămâne să o învingem şi pe cea din vieţile noastre şi totul o să revină la normal, sper.Lista serialelor lunii decembrie2-Dec Seal Team 4 CBS action/drama

3-Dec Heavens Gate HBO max documentar

The commons Drama/scifi

4-Dec The Hardy boys Hulu drama/mystery

Selena Netflix drama

MacGyver 5 CBS action

6-Dec Your Honor SHO drama/thriller

Shameless 11 SHO comedy/drama

7-Dec Nurses NBC drama

10-Dec Alice in borderland Netflix Drama/scifi

11-Dec The Wilds Amazon Drama/thiller

Madagascar:

A little wild 2 Hulu Animatie

13-Dec Pennyworth 2 Epix Drama

Tiger HBO Documentar

14-Dec Tiny Little Things Netflix Drama

16-Dec The expanse 5 Amazon Drama/mystery/scifi

The Ripper Netflix Documentar

17-Dec The stand CBS Adventure/drama

18-Dec Home for christams 2 Netflix Drama

25-Dec Bridgertown Netflix Drama

30-Dec Equinox Netflix Drama/thriller

31-Dec Chilling adventures

of Sabrina 4 Netflix Drama/fantasy938 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

Commentaires


bottom of page