top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

The Wheel of Time - Fratia Inelului se intoarce!


Rosamund Pike - The Wheel of Time
Rosamund Pike - The Wheel of Time

Sunt îndrăgostit iremediabil și irevocabil de Rosamund Pike, actrița de 42 de ani a cărei prestaţie impresionantă din Gone Girl i-a adus nominalizare la Oscar în 2015.

Am văzut-o prima dată într-un serial (cum altfel) jucand rolul unei neveste care a călcat pe bec și care face terapie de cuplu cu soțul ei. Serialul se numeşte The State of Union şi îl recomand din toată inima. Mai multe detalii despre el găsiţi pe blog.

Iarna asta ne întâlnim cu Rosamund, (vedeți, acum ne și tutuim) în serialul "The Wheel of Time", o poveste fantastică păstorita de Amazon Prime. Serialul urmărește drumul celor 4 "călăreți ai apocalipsei" în drumul lor către Turnul alb, locul unde, unul dintre ei vă devenii Dragonul Renăscut menit să salveze lumea de răutatea de pe pământ.

Povestea seamănă izbitor de mult cu Lord of the Rings în sensul bun al cuvântului. Așadar, avem patru călători care trebuie să ajungă din punctul A în punctul B. Ei sunt urmăriți de personajul C numit Pieritul, un monstru cu mulți dinți, tare tare cariaţi care conduce o armată de troloci D, niște orci urâți rău.

În drumul lor către Castelul Alb, cei patru sunt ajutați de Moiraine (Rosamund Pike) o vrăjitoare care aparține ordinului Aes Sedai un grup de femei care pot stăpâni Puterea Absolută, adică pot să facă niște vrăji foarte şmechere.

Povestea este destul de complicată, cu multe personaje adiacente care leagă interesant o poveste fantastică uimitoare. Deși seamănă, cum spuneam, cu Lord of the Ring, Wheel of Time aduce din nou în prin plan genul fantasy/action început de His Dark Materials acum doi ani și continuat de Shadow and Bone sau Carnival Row.

În concluzie și în perfuzie vă sugerez să băgați serul Wheel of Time pentru a accede în minunata lume a monștrilor și a vrăjitoarelor conduse de Rosamund Pike. Călătoria merita toată atenția în special pentru peisaje despre care am o bănuială ca multe din ele sunt adevărate.

Serialul se poate vedea pe Amazon Prime sau aici pe net


The Wheel of Time - 2021 action, adventure, drama - 7.3 * IMDb


In rolurile principale: Rosamund Pike (Gone Girl, The State of Union, I care a lot), Daniel Henney ( X-Men Origins, Criminal Minds) Madeleine Madden (Pine Gap, Mystery Road)


Pro: Foarte buna adaptare pentru televiziune, decoruri superbe, personaje interesante si suprinzatoare.

Contra: Pot spune ca seamana in multe locuri cu Lord of the Rings, dar parca nu as pune asta ca un lucru negativ. Pe altă parte, sezonul 1 este prea scurt.
636 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page