top of page
  • SeriAlex

Taboo - Tom Hardy la superlativ!

Drama, Mystery, Thriller | TV Series (2017– ) - 9.2* IMDb

Stars: Tom Hardy, David Hayman, Jonathan Pryce

Despre Tom Hardy am spus întotdeauna că este actorul fantomă. Omul e lângă tine şi tu habar nu ai cu cine stai de vorbă. A trebuit să vină Di Caprio cu Revenant ca lumea să-l descopere pe Tom Hardy şi de atunci toti au aflat că există un actor deosebit de talentat care trebuie urmărit deși omul avea multe filme bune la activ.

Personal, recunosc că nu am ştiut că Tom Hardy a jucat de exemplu în Inception, un blockbuster care mi-a plăcut la maxim.

Nici în Mad Max nu l-am remarcat, deşi avea rolul principal, dar ar fi de înţeles - era Charlize Theron prin zonă.

Şi, apropo, ştiaţi că Tom Hardy a jucat în Peaky Blinders?


Al doilea serial din ciclul serialelor care mi-au făcut pielea de găină este o poveste cu Tom Hardy în rolul principal.

Serialul Taboo îşi plasează povestea undeva în anul 1812 când James, fiul răposatului negustor Delaney se întoarce în Londra pentru înmormântarea tatălui. Apariţia fiului rătăcitor tulbura apele societăţii londoneze mirată şi contrariata de faptul că un mărunt hoţ de diamante (Hardy), îmbălsămat cu ceva magie neagră africană, vrea să ajungă un personaj important în zona comerţului cu ceai din Anglia.


În Taboo îl regăsim pe actorul invizibil unde joacă perfect un rol care i se potrivește mănuşa. Povestea este sumbră şi surprinzătoare iar atmosfera sinistră a Angliei sfârşitului de secol este reprodusă perfect. Nota 11 pentru scenografie şi costume.


Una peste alta, serialul Taboo trebuie văzut, cu menţiunea pe care am făcut-o şi la Apele Nordului - nepotrivit pentru sâmbătă seara, asta dacă vrei să ai un somn liniştit şi să visezi frumos. Altfel, experienta Taboo este intensă şi cred că merită trăită


PS. Ca un serial care se respectă Taboo a avut o promisiune de o continuare, dar a venit pandemia și cum știm cu toți, toate promisiunile before pandemie nu mai sunt valabile


In rolul James Delaney il gasim pe Tom Hardy (The Revenand, Inception) interpretand cu motoarele la maxim un personaj greu de uitat. Langa el il gasim pe Jonathan Pryce jucand admirabil rolul crudului si nemilosului bussines man Sir Stuart Strange.

Taboo este un serial produs pentru BBC de catre Scott Free London si Hardy, Son and Backer. Cine sunt astia si de ce ii mentionez?

Scot free London este casa de productie a lui Ridley Scott si a fratelui sau mai mic, Tony Scott, iar in spatele lui Hardy, Son and Backer stau Tom Hardy si tatal sau Chips.


Serialul se poate vedea si pe HBOGo

(up)

290 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page