top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

The Undoing sau cele 4 nominalizari Golden Globes pentru nimic.


Jumătate de planetă s-a bucurat asta vară când în plină pandemie covidiana, HBO anunţa cu surle şi trâmbiţe un nou serial menit să rupă audienţele și să spulbere concurența nemiloasă. Amânat de câteva ori din motive de viruși răi și neprietenoși, serialul Undoing pleca în aventura vieţii lui cu doi actori celebrii şi cu o mare piatra de gât. Povestea trebuia să fie bună, trebuia să fie impresionată, trebuia să rupă! Marketingul agresiv a ridicat stacheta atât de sus încât serialul nu avea voie să fie decât extraordinar...

E, n-a fost chiar aşa...

Povestea din The Undoing ne aduce în față două personaje interesante: o psiholoagă de succes (Nicole Kidman), frumoasă & deşteaptă şi un doctor oncolog (Hugh Grant) condescendent şi dedicat meseriei lui, care alcătuiesc împreună o familie perfectă, asezonată cu bani mulţi, părinţi bogaţi, copii deştepţi și o poziţie socială de invidiat.

Totul mergea bine pentru familia Fraser, iubirea era maximă, iar fericirea la fel, când deodată frumoasa psiholoagă descoperă că soţul ei duce o viaţă dublă şi că minunata ei familie duce în spate o mare minciună. Mai mult de atât, bănuit de o crimă odioasă, cu capete sparte şi sânge pe pereţi, doctorul oncolog alege o cale complicată de a demonstra că este nevinovat şi de aici începe toată drama familiei perfecte.

Serialul este scurt, ceea ce este bine pentru că se vede repede. Contrar tendinţelor actuale, HBO nu a simţit acelaşi lucru şi a ţinut neapărat să ne servească farfuria de Undoing în episoade săptămânale doar că feliile erau terne şi cam plictisitoare. Din cele 45 de minute (cât ţinea un episod) doar 5 minute erau interesante şi relevante. Restul de 40 păreau o lălăială în care Nicole Kidman îşi plimba paltoanele şi zulufii pe străzile din NY, iar Hugh Grant mergea cu capul plecat în spatele ei frângându-şi mâinile de remușcare.

Aşa că dacă iei finalurile de 5-10 minute de la fiecare şi le lipeşti cu scoci, poţi scoate un singur episod bun în loc de 6 lungi şi plictisitoare. Si uite așa poți caștiga ceva timp prețios pe care să-l dedici unui serial mai bun.

Cat despre plot, nimic nou sub soare. Reţeta este veche şi am mai întâlnit-o în câteva filme. M-am cam prins cum vine treaba după vreo două, trei episoade, dar m-am ambiționat să stau totuşi până la sfârșit ca să văd cum se termină. Şi rău am făcut pentru ca deznodământul m-a dezamăgit cel mai mult. Simplu, banal şi parcă copiat din filme, finalul poveştii familiei Fraser rămâne un exemplu cum să nu termini un serial cu buget infinit si actori grei. Rămân de părerea că se putea mult mai mult. Aveau şi de ce şi cu ce!

Serialul se poate vedea pe HBO Go sau aici


Pro. Hainele lui Nicole Kidman,

Contra: Hugh Grant şi finalul slab.


THE UNDOING - 2020 crime/drama/mystery - 7.4 IMDb
363 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page