top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Lupin - Despre hoti destepti si greu de prins


Lupin este un alt pariu câştigat de Netflix de la începutul acestui an. Având în spate o serie de romane poliţiste de succes, serialul ne spune povestea unui hoţ profesionist specialist în deghizare, un fel de master of disguise interpretat de Omar Sy care foloseşte ca sursa de inspiraţie aventurile lui Arsene Lupin.

Povestea începe în forţa cu un holdup la o casă de licitaţie unde inteligentul hot vizează un colier de diamante. Acţiunea are forţă şi suspance şi reuşeşte să te ţină în scaun ceea ce e bine pentru un inceput de serial. Producătorii au implementat un click bait interesant la sfârşitul primului episod care te face să îţi doreşti o continuare. Lupin se deschide interesant şi ne poartă paşii în inima unei conspiraţii pe care tânărul Assane Diop doreşte să o demonteze. Povestea alternează cu flash backup-uri din copilăria eroului principal de unde descoperim pasiunea acestuia pentru celebrul pungaş.

Serialul este un policier veritabil cu aerul şi atmosfera specifică filmelor franţuzeşti. Cele 8 episoade mi-au lăsat senzaţia de film dinamic bine făcut, fără burta şi fără goluri în firul epic. Mi-au plăcut holdup-urile inventate şi executate de tânărul fan al lui Arsene Lupin, mi-a plăcut personajul, şi aura de hot deştept pe care o are. Aici meritul este de 100% al actorului care a ştiut că îmbine duritatea cu blândeţea şi ajutat de o statură impresionantă a făcut ca eroul să pară ”untouchable”.

Una peste alta, Lupin s-a dovedit a fi un pariu câştigat lejer de către cei de la Netflix, serialul reuşind să urce în audienţe repede şi ferm, ajungând la peste 60 de milioane de vizionari în doar o lună de la lansare. Super tare.

Aşa că dacă eşti in căutarea unui policer interesant şi dacă îţi place genul cinematografiei franceze îţi recomand să încerci Lupin. E bun, e scurt şi se vede repede este perfect pentru un weekend în care ai chef să-ţi relaxezi mintea.

Serialex recomanda.


In rolurile principale: Omar Sy (Transformers, Jurrasic World), Vincent Londez (Into the night, Missions) si Ludivine Sagnier pe care am mai văzut-o în The new Pope sau Peter Pan.

Lupin - 7.6 * IMDb


Pro: scenariu interesant cu holdup-uri ingenioase care ma duc cu gandul la MacGuyver sau Casa del Papel.

Contra: sezonul 1 se termina cam abrupt si te lasa in dezamagire si frustrare.191 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page