top of page
  • SeriAlex

Perry Mason - ”Toată lumea este vinovată de ceva”


Perry Mason este cel mai tare detectiv/avocat din istoria cinematografiei americane. Cu o pălărie gen Humphrey Bogard şi o voce în stilul Morgan Freeman, mister Mason se detaşează de restul avocaţilor apărări prin maniera in care îşi salvează clienţii din ghearele puşcăriilor. Dorind să evite pe cât posibil verdictele complicate şi deliberările lungi, Mason încearcă să demonstreze nevinovăţia clientului său înainte de sfârşitul procesului reuşind de fiecare dată să găsească un personaj cheie pe care să-l facă într-un final să mărturisească un fapt care sa-i disculpe clientul. Aceasta tehnica i-a adus reputatia de cel mai inspirat avocat detectiv al ecranului depasindu-l pe alocuri pe Hercule Poirot sau S.Holmes

Istoria media a lui Perry Mason este lungă și colorată . A fost protagonistul a peste 80 de nuvele şi povestiri scurte, a jucat în şase filme de lung metraj şi în patru seriale TV. Primul serial P.M a văzut lumina televizoarelor în 1956 într-un producţie CBS care a durat nouă ani. În 1973 a apărut The New Perry Mason, o mini serie care nu a prins decât 15 episoade, iar în 1985, NBC a reușit să reaprindă gloria celui mai bun detectiv/avocat într-un remake care s-a întins pe 10 ani.

Perry Mason 2020 are in spate un scenariu clasic. În 1932, Marea Depresiune a prins Statele Unite în ghearele ei. Țara abia se târăşte sub imperiul marii crizei financiare, dar Los Angelesul prosperă datorită afacerilor din domeniul petrolier, a industriei de film, a Jocurilor Olimpice de vară și a unei revigorări creștine evanghelice masive. Din păcate, singurul om care nu prospera în tot acest boom economic este Mister Mason care, mai de foame mai de nevoie de foame accepta cazul unei familii al cărui copil este răpit.

Bazat pe personaje create de Erle Stanley Gardner, această serie scurtă urmărește originile celui mai legendar avocat al apărării penale americane, rol emblematic interpretat de Matthew Rhys, un actor american nominalizat de două ori la Globul de Aur pentru prestaţia din The Americans. Alături de Rhys îl găsim pe celebrul John Lithgow, dublu premiat cu Globul de Aur pentru rolurile din Dexter şi 3rd Rock from the Sun şi pe Tatiana Maslany cunoscută pentru rolul din seria Orphan Black, prestaţie care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţa într-un serial dramă.

Perry Mason - 7.1 IMDb

Crime,Drama|TV Series (2020– )

Stars: Matthew Rhys, Juliet Rylance,Tatiana Maslany

Pro:

Un autentic serial politist cu Matthew Rhys in super forma. Personaje atent desenate pe un scenariu ingrijit, fara hop-uri si derapaje majore. Serialul recreeaza fidel atmosfera anilor 30 si ofera o experienta cinematografica interesanta.

Contra:

Episoade usor taraganate cu un clickbait inexistent.

Miniseria se poate vedea pe HBO Go sau aici

218 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page