top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Incredibil! Ce se intampla in Thailanda si Filipine intrece orice imaginatie!

Tot frunzărind netul în fiecare zi, am ajuns la concluzia că în mediul online trebuie să te obişnuieşti cu orice. Zilnic telefonul îmi este invadat de ştiri (mai mult sau mai puţin adevărate) bârfe, scandaluri, păreri, sfaturi, de ce-uri şi cum să-uri. Netul abundă în vloggeri, youtuberi, influenceri, fake news-uri, clikbait-uri şi butoane pe care scrie mare APASA, APASA, APASA, exact ca în primul episod din

.

În fiecare dimineaţă vâslesc aprig prin acest ocean de informaţii încercând să le găsesc pe acelea care mă interesează în mod direct. Mă strecor dibaci printre fake news-uri şi clickbait-uri şi de cele mai multe ori îmi iese plimbarea. Îmi caut seriale noi, citesc buletinele de presă ale streamerilor cu care colaborez şi încerc să sortez tonă de info pe care o primesc în fiecare zi. Cu alte cuvinte, o zi obişnuită de bloger de seriale!

Azi dimineaţă, insa , îmi apare o ştire în vârful telefonului - Netflix ieftineşte abonamentele... Deşi am simţit un aprig miros de momeală, mă uit să văd cine publică ştirea că să nu fie vreun fomist în goană după de click-uri şi deschid ştirea. La la la, bla bla bla, Netflix lansează abonamentele ieftine pentru abonaţii din Thailanda şi Filipine. Nu-mi vine să cred ce citesc... Ba zic, poate n-am citit bine, hai să mai citesc o dată. Netflix... bla bla, Thailanda şi Filipine! Mai mult de atât, autorul patimas mă informează că noile abonamentele or să-i coste pe oamenii aia, 99 de bhat thailandezi, respectiv 149 de pesos filipinezi! Îţi dai tu seama ce pomană!

Mirat, fug repede la baie şi întreb oglinda: oglinda oglinjoara, cum sunt ochii mei, drepţi sau oblici. Drepţi zice oglinda. Iau telefonul şi întreb Gugal Maps: frate, în ce ţară suntem noi acum? România răspunde Gugal. Şi ce limbă vorbim noi, Gugal Translate? Româneşte! Ok... Şi atunci ce se primesc ştiri despre ce face Netflixul în Thailanda şi Filipine? De ce m-ar interesa pe mine cât plăteşte filipinezul de rând pentru un abonament?

Consternat de ce trăiesc, vin şi întreb, ca un ziarist vechi ce sunt... Frate, gazetare care ai scris acest articol, la ce te-ai gândit când ai postat o ştire despre ieftinirea abonamentelor dîn Filipine şi Thailanda? Pe cine dracu interesează în România că Netflix vrea să ieftinească la un moment dat abonamentele filipinezilor? Sau ai simţit tu o breşă informatică în dimineaţa asta şi ce ţi-ai zis, acum este momentul meu! Trebuie să informez opinia publică din România despre intenţia Netflixului din Thailanda. Romanii trebuie să afle acest mesaj de interes naţional!

Câteva ore mai târziu, bâzâie iar telefonul şi îmi apare aceiaşi ştire, preluată de alt site, ceva mai mare. Tot Netflix, tot abonamente, tot Filipine şi Thailanda. Încep să scot fum pe urechi... După încă o oră, pe laptop îmi apare aceiaşi ştire de data asta preluată de alt site, tot despre Netflix, abonamente şi Filipine!

Prietenii, simt că înnebunesc! Azi, 12.03.2020, în plina criza de Coronavirus, trei site-uri din Romania au publicat o ştire absolut inutilă, despre un subiect care nu interesează pe nimeni în ţara asta. Este incredibil ce se intampla! Sunt de profesie jurnalist şi înţeleg mai mult decât alţii cum se face meseria asta, dar ce am citit azi îmi depăşeşte puterea de înţelegere!

De nervi şi de tristeţe, mi-am închis laptopul, mi-am dezactivat notificările pe telefon şi de oftica mi-am desfacut o bere Corona...😢

258 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page