top of page
  • SeriAlex

Netflix lanseaza serialul ”Ratched”, povestea asistentei sefe din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci


Pentru cei care au văzut „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, celebrul film cu Jack Nicholson în rolul principal, personaju ”Sora Ratched” a fost, un simbol îngrozitor al autoritarismului. Interpretată magistral de către Louise Fletcher (Oscar pentru cel mai bun rol feminin), Nurse Ratched (conducătorul din umbră al unui spitalul de psihiatrie din Salem - Portland) a condus fără scrupule ostilităţile medicale împotriva rebelului Randle McMurphy, un pacient aruncat în curtea ospiciului de o sentinţă judecătorească discutabilă.

Istoria cinematografică a conflictului Ratched – Murphy are în spate romanul ”Zbor deasupra unui cui de cuci” de Ken Kessey, un roman care descrie viaţa pacientilor dintr-un spital de psihiatrie din America aniilor 60. Puţini ştiu că ”Zbor deasupra unu cuib de cuci” în regia lui Milos Forman a fost primul film din istorie care a câştigat cele mai importante cinci premii Oscar şi a fost produs de Michael Douglas.

45 de ani mai târziu, Netflix scoate cuibul de cuci de la naftalină şi produce „Ratched”, un serial creat inspirat de personajul emblematic şi de neuitat al asistenţei medicale Mildred Ratched din Zbor deasupra unui cuib de cuci. Serialul în opt episoade este creat de Evan Romansky şi îi are drept producători executivi pe Ryan Murphy, Ian Brennan, Sarah Paulson, Alexis Martin Woodall, Aleen Keshishian, Jacob Epstein, Jennifer Salt, Margaret Riley si Michael Douglas.

Actiunea are loc în 1947, cand Mildred Ratched sosește în nordul Californiei pentru a se angaja la un spital psihiatric de prestigiu, unde se desfășoară experimente noi și tulburătoare asupra minții umane. Aflată într-o misiune clandestină, Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a asistentei medicale dedicate dar pe măsură ce se infiltrează în sistemul de îngrijire al bolnavilor vedem că imaginea elegantă de fațadă a lui Mildred ascunde un caracter tenebros, care mocnea în interior, demonstrând că adevărații monștri sunt creați, nu născuți.

Serialul are o în distribuție bogată: Sarah Paulson (American Crime Story, Mrs. America) în rolul lui Mildred Ratched, Cynthia Nixon (Sex in the City, Warm Springs) în rolul lui Gwendolyn Briggs, Judy Davis (Feud, Mistery Roas) în rolul asistenţei medicale Betsy Bucket, Sharon Stone (Basic Instinct, Casino) în rolul lui Lenore Osgood, Jon Jon Briones în rolul dr. Richard Hanover, Finn Wittrock în rolul lui Edmund Tolleson, Charlie Carver în rolul lui Huck, Alice Englert în rolul lui Dolly, Amanda Plummer în rolul lui Louise, Corey Stoll în rolul lui Charles Wainwright, Sophie Okonedo în rolul lui Charlotte și Vincent D’Onofrio în rolul guvernatorului George Wilburn.

Intr-un interviu acordat Vanity Fair, Ryan Murphy declara: „Simt că Nurse Ratched a devenit un fel de sinonim pentru pentru orice fel de abuz instituțional de putere. Ceea ce a fost interesant a fost încercarea noastra de a crea un personaj emoționant dintr-un personaj foarte rece. Pentru asta a trebuit sa ne imaginam fiecare mic detaliu despre copilăria ei, relațiile ei, sexualitatea ei. Pentru că atunci când oamenii se gândesc la Nurse Ratched, ei o consideră închisă, crudă și nepăsătoare, ceea ce nu e neapartat asa”

Serialul „Ratched”, va avea opt episoade, şi va fi difuzat începând cu 18 septembrie pe Netflix.

125 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page