top of page
  • SeriAlex

Colony - Collaborate or Rezist!


Colony e un SF middle range, cu o acţiune şi un plot uşor digerabil în care pământul a fost ocupat de o rasă de extratereştrii care au impus noi reguli de convieţuire. Astfel lumea noastră a fost împărţită în zone, iar oraşele în Colonii, conduse de un guvernator şi de Homeland Security aka RedHats, o forţă paramilitara pusă să asigure ordinea şi liniştea publică. Evident, unde avem organe de represiune avem şi grupări de rezistenta conduse aici de un tip pe nume Geronimo, care lupta dibaci împotriva orânduirii extraterestre

Povestea din Colony se în învârte un jurul familiei Bowman, el fost detectiv de investigaţie, actualmente căutat pentru terorism, iar ea proprietara de pub şi simpatizantă cu rezistenţei anti aliens. Cei doi ajung printr-un interesant context de împrejurări să colaboreze cu autorităţile, adică el să presteze meseria de detectiv în cadrul diviziei de anchetă a Homeland Security cu sarcina expresă de a lichida celulele rezistenţei, iar ea să redevină o bussines woman agreeata de autorități, dar ”obligată” de insurgenți să-şi spioneze soţul pentru a oferii informaţii valoroase rezistenţei conduse de Geronimo, vocea libertăţii luptătorilor americani.

Evident povestea se complica, atunci când el începe să bănuiască ca ceva nu e în regulă cu nevastă-sa şi că toată munca lui de poliţist se cam duce pe apa sâmbetei. În acest joc de-a şoarecele şi pisica familial, apar personaje noi care colorează interesant o poveste simplă şi uşor de urmărit. Josh Holloway (Lost, Yellowstone) joacă inspirat rolul detectivului colaboraţionist Will Bowman, iar Sarah Wayne Callies (Prison Break), interpreta lui Katie Bowman, este atentă cu rolul şi demonstrează că stăpâneşte bine arta suspansului dobândita în The Walking Dead. Perechii Callies - Holloway li se alătură Tory Kittles (True Detective) care joacă rolul teroristului responsabil cu pistoalele şi cu rezistenţa şi Peter Jacobson un actor cu state vechi în televiziune pe care l-am mai văzut în Dr House sau The Americans.

Serialul e de fapt un SF poliţist, scris după o reţetă bună, ne expirata, cu ingrediente de action şi suspance bine dozate, care m-au prins din prima. Merita urmărit şi apreciat.

Din păcate şi absolut inexplicabil, serialul, ajuns la sezonul 3, a avut parte de un destin fatal. Deşi multă lume credea că povestea va avea parte de cel puţin 5, 6 sezoane, cifrele din spatele producţiei au votat pentru o anulare a întregului serial. Hotărârea producătorilor a mirat pe multă lume pentru că povestea a adunat în spate o audienţă destul de mare, primul sezon bifând peste 2.3 milioane de telespectatori. Din păcate sezoanele doi şi trei au avut cifre mai slabe (1.6, respectiv 1.4 milioane de telespectatori) şi acest lucru a condus la anularea serialului. Păcat...

Colony tag

Action,Adventure,Drama|TV Series (2016–2018) - 7.4 * IMDB

Stars: Josh Holloway,Sarah Wayne Callies,Peter Jacobson

Pro:

Poveste alerta care prinde din prima, Scenariu bine scris cu o atenţie sporită pentru detalii, personaje interesante jucate de actori aleşi inspirat.

Contra:

Uneori povestea tinde să se poticnească în detalii mai puţin importante. O implementare mai slabă a sezonului 3.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

71 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page