top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

The Old Man - The revenge of Jeff Bridges


The old Man
Jeff Bridges

Jeff Bridges, celebrul Dude din Big Lebowsky are în spate o carieră de peste 50 de ani în care a jucat, produs, cântat, filmat în peste 70 de filme. A fost nominalizat de 7 ori la Oscar, dar a câștigat doar o dată (leading role în Crazy Heart). Pe lângă Oscar a mai primit vreo 6 nominalizări la Saturn Awards si a castigat de doua ori. În total, Bridges a adunat peste 120 de nominalizări la diferite premii și distincții ale industriei de film din care a câștigat 51.


Cu toate astea Jeff Bridges nu a pășit nici o secundă în vreun platou de seriale. Super actorul de 73 de ani cu nominalizări și premii cât pentru 10 , nu apare pe nici un generic de serial demn de luat în considerare. Doar filme, și filme și filme...

Tocmai de aia, mare mi-a fost surpriza când l-am găsit pe afișul unui serial produs de Disney în 2022. Prima dată mi-am zis că n-am citit bine, dar nu, The Dude Bridges, a rupt pisica și a bifat primul serial din viață lui, într-un rol care i se pottriveste mănușă.

The Old Man este povestea unui super spion ajuns la senectute care este nevoit să se ia la trântă cu greșelile trecutului, ajuns din urmă de fantomele black-ops-urilor în care a servit pe diferite teatre de război.


Povestea aparent simplă la prima vedere devine super complicată pe măsură ce serialul avansează și ne poartă pe urmele CIA-man-ului forțat să iasă din carapacea batrinatilor liniștite pentru a-și salva viața și mustața și barbă, și familia de răzbunarea unui fost partener de aventuri undercover.

Alături de el l-am regăsit pe John Litghow bătrânul actor care l-a reînviat pe Winston Churchill în super seria The Crown, dar și pe E.J Bonilla, actorul care a strălucit în super seria de război Long road Home.

The old Man este un spy-story atipic, cu personaje suprinzătoare și cu un story în care am regăsit un ingredient mai rar întâlnit în serialele de gen. Nu dau din casă că se strică surpriza, va las pe voi să-l descoperiți și asta pentru că Omul Bătrân este o super poveste care merită timpul și răbdarea noastră serialistica atât de greu încercată în ultima vreme.

Serialex recomanda.


Pro - Actori, script si un Jeff Bridges la superlativ!

Contra - Poate prea lung


The Old Man

2022 - action, drama, thriller - 7.7*IMDb

Jeff Bridges, John Lithgow, E.J Bonila
136 afișări

Comments


bottom of page