top of page
  • SeriAlex

La multi ani Sarah Wayne Callies!

Pe Sarah Wayne Callies am întâlnit-o prima dată acum 15 ani în Prison Break, serialul fenomen în care a jucat rolul unei doctoriţe care se îndrăgosteşte de un deţinut. Serialul Prison Break a făcut înconjurul lumii, iar povestea de dragoste dintre Michael Scofield şi Sarah Tancredi a înfierbântat minţile a sute de milioane de fani, inclusiv a mea, motiv pentru care m-am trezit amorezat iremediabil de dnă doctor.

Anii au trecut şi am redescoperit-o pe Sarah Wayne în The Walking Dead, o super poveste horror în care o jucat rolul Lori Grimes, suprvietuitoarea unei pandemiei de zombie care alege să moară într-un efort disperat de a-şi salva copilul nenăscut.

După joaca de-a zombie din Walking Dead, Sarah îmbrăca hainele unui luptător de rezistenţă din serialul Colony, un SF în 3 sezoane în care omenirea este condusă de o rasă de extratereştri care au transformat marile oraşe ale lumii în adevărate ghetouri mult mai uşor de controlat. Sarah joacă aici, rolul Katie Bowman, dimineaţă nevasta şi soţie de poliţist colaboraţionist, iar seara de aprig luptător de rezistenţă şi conducătoare de grup de soldaţi anti extratereştri. Din păcate serialul, ajuns la sezonul 3, are parte de de un destin fatal. Deşi multă lume credea că povestea va avea parte de cel puţin 5, 6 sezoane, cifrele din spatele producţiei au votat pentru o anulare a întregului serial. Hotararea producatorilor a mirat pe multa lume pentru ca serialul a avut parte de o audienţă destul de mare, primul sezon bifand 2.3 milioane de telespectatori. In pacate sezoanele doi si trei au fost mai slabe (1.6, respectiv 1.4 milioane de spectatori) si lucru că a condus din păcate la anularea serialului.

Eu sper totuşi că oamenii să se răzgândească şi să continue povestea... S-a mai întâmplat în istoria serialelor ca producţii refuzate să primească continuări si primul serial care îmi vine în minte este celebrul OA care a primit încă un sezon, atunci când nimeni nu mai spera.

Anul 2017 ne-o prezintă pe Sarah în postura unei soţii de militar plecat în misiunea în serialul A long way home, o poveste emoţionantă despre devotament, curaj şi dragoste de patrie. Deşi apariţia ei este oarecum meteorică, rolul ei este bine ancorat în scenariu şi oferă un dramatism pe care Sarah îl stăpâneşte bine. Serialul este o reuşită cinematografică şi ne arată povestea unui comando de Marines American prins într-un conflict de stradă cu puţine şanse de reuşită. Serialul merită urmărit.

După joaca de-a nevasta de soldat, Sarah apare alături de Michael Shanks în drama Unspeakable, un serial inspirat din cartea Bad Blood a scriitoarei Vic Parsons, despre problemele uriaşe pe care sistemul sanitar din Canada le-a întâmpinat în perioada în care HIV şi Hepatită C făceau ravagii. Serialul în 8 episoade prezintă drama unei familii al cărui copil este dependent de transfuziile de sânge pe care trebuia să le facă periodic pentru a supravieţuii cumplitei boli.

Anul 2020 o găseşte pe frumoasa Sarah Waibe în rolul Robin Perry din serialul Council of Dads, o dramă emoţionantă despre un tată diagnosticat cu cancer terminal care se îngrijorează de soarta celor cinci copii ai lui după ce el vă părăsii lumea.

Am făcut to acest remember al principalelor seriale în care Sarah Wayne Callies a jucat pentru că astăzi frumoasa actriţa împlineşte 43 de ani.

La mulţi ani şi din partea serialex şi o aşteptăm cu noi provocări serialistice.

37 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page