top of page
  • SeriAlex

House of Cards - The rise and fall of Kevin Spacey

Drama | TV Series (2013–2018) - 8.7 * IMDb

Stars: Kevin Spacey, Michel Gill, Robin Wright

House of Cards (Culisele puterii, în traducere Netflixiana) este un web thriller politic american creat de Beau Willimon, un scenarist american care a preluat miniseriile BBC din 1990 şi le-a adaptat pentru un serial de întindere mare. Primul sezon din ceea ce avea să devină trei ani mai tarziu, un imens succes mondial, a fost lansat de Netflix pe 1 februarie 2013

Având în spate romanul cu acelaşi nume al scriitorului Michael Dobbs, serialul ne spune povestea ascensiunii politice a congresmanului american Frank Underwood (Kevin Spacey), un democrat din al cincilea district al Congresului din Carolina de Sud și a soției sale Claire Underwood (Robin Wright) o frumoasă şi ambiţioasă doamna din înalta societate americană.

Povestea este super interesantă şi începe atunci când Frank pierde nominalizarea pentru funcţia de secretar de stat, lucru care îl determină pe acesta să conceapă un plan diabolic bazat pe cumpărare şi vânzare de influenţă pentru a obţine într-un final funcţia mult dorită. Ajutat de soția sa, Frank începe un asalt pe toate nivelurile politice americane pentru a convinge factorii de putere ca el este cel mai potrivit pentru funcţia de secretar de stat şi că nimeni altul nu este mai bun ca el. Serialul este genial şi ne arată ne arată o lume în care manipularea, trădarea şi traficul de influenţa sunt cuvintele de ordine fără de care nu ai cum să supravieţuieşti.

Serialul a avut un imens succes şi asta a convins producătorii că povestea trebuie să meargă mai departe chiar şi după scandalul sexual în care Kevin Spacey a fost implicat, poveste nefericită care a dus într-un final la ştergerea actorului de pe afiş.

La aflarea veştii că Spacey a fost eliminat din serial, multă lumea s-a întrebat (pe bună dreptate, dealtfel) -” Hey, l-am admirat pe Frank Underwood timp de 5 sezoane. Credeţi că se mai poate încă un House of Cards fără Kevin Spacey?” Producătorii de la Netflix au spus fără ezitare” Da, noi credem că se poate” şi au lansat încă un sezon (ultimul) cu Robin Wright în rolul principal, continuare care a fost destul de bine primită de către fanii seriei. Cu toate astea, umbra lui Spacey a bântuit multă vreme prin platourile de filmare şi încă exista voci (la doi ani de la finalul serialului) care afirmă că povestea trebuia să să se oprească totuşi, odată cu eliminarea actorului principal.

House of cards - Ups & downs

Pro: Idee, scenariu, regie, ACTORI

Contra: Trebuia sa se opreasca la sezonul 5. Ultima parte (fara Kevin Spacey) este mult sub celelalte sezoane.

117 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page