top of page
  • SeriAlex

Care este serialul fenomen care a pus capăt unei cariere de excepţie!

A existat acum vreo doi ani un serial de excepţie pe care le-am urmărit cu pasiune, cerbicie şi devotament. Mi-a plăcut la el ideea, mi-a plăcut scenariu, acțiunea şi în primul rând mi-au plăcut personajele - iar aici e momentul să fac o confidență: da, sunt un fan Kevin Spacey (el era în rolul principal) chiar dacă omul a greşit fatal şi irevocabil faţă de Anthony Rap, actorul care l-a acuzat de agresiune sexuală într-o poveste nefericită care s-a terminat cu un scandal uriaş cu urmări nefaste pentru marele actor.

Pe Kevin Spacey l-am descoperit întâmplător în ”Usual Suspects” jucând genial rolul Verbal Kint aka Kaizer Soze, schilodul care a terorizat portul oraşului Los Angeles. După aceea l-am revăzut în Seven, un crime story unde a jucat alături de Brad Pitt, ca să-l revăd ulterior în rolul poliţistului dandy căruia îi placeau mai mult banii şi femeile decât meseria de poliţist din lung metrajul L.A Confidenţial. Aici, Spacey i-a avut parteneri pe Russel Crowe (înainte de a devenii Gladiator) pe Guy Pearce, înainte de Mildred Pierce şi pe frumoasă Kim Basinger care a făcut un rol incredibil, premiat în 1998 cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Kevin Spacey a jucat în multe filme (peste 50), recunosc că nu le-am văzut pe toate, dar acolo unde l-am întâlnit, m-a impresionat. Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat în ”K-Pax”, mi-a plăcut în ”Superman Returns” și ”The Life of David Gale” și nu m-a convins deloc în ”American Beauty”, deşi a luat un Oscar pentru acest rol. Oricum perechea Benning/Spacey a fost inspirat aleasă, dovada fiind cele 5 statuete galbene câştigate.

Fără doar şi poate, Kevin Spacey a fost şi este unul dintre greii cinematografiei deşi în ultima vreme a dispărut din lumină reflectoarelor. Actor de compoziţie, Spacey joacă cu ușurință orice rol, orice partitura, orice gen, comedie, dramă, thriller şi cred că personajele negative i se potrivesc cel mai mult. A prins roluri grele, emblematice, unde a demonstrat că este un actor de mare întindere, dansând cu uşurinţă prin toată paleta interpretativă. Toată lumea îi recunoaşte vocea, iar filmele lui au umplut sălile de cinema. A câştigat două Oscaruri - ”Usual Suspects” şi ”American Beauty”, a urcat de 7 ori pe podiumul Globurilor de Aur şi a câştigat o dată cu rolul din ”House of Cards”.

În altă ordine de idei (pentru cine incă nu știe), Kevin Spacey este şi un foarte bun imitator reuşind să copieze la sânge actori greu de reprodus. Astfel I-a imitat perfect pe Al Pacino, Jack Lemon, Cristopher Walken şi alţii mari actori, ceea ce nu este deloc uşor de făcut. Cautati pe Youtube ”best impressions” și o să vă convingeți.

​​

Cu toate astea, Kevin Spacey a ocolit cu cerbicie lumea serialelor. Cei 30 de ani de cariera l-au purtat printre zeci de roluri de lung metraj şi doar prin două roluri de televiziune. Primul serial în care a apărut se numeşte ”Wiseguy” şi este o comedie poliţistă care a prins peste 70 de episoade ”on air”. Spacey a apărut doar în vreo șase. Al doilea este celebrul ”House of Cards”, serialul senzaţie care a câştigat două Globuri de Aur (Kevin Spacey şi Robin Wright) şi a arătat publicului cum devine treaba pe dealul capitoliului, cum în politica nimic nu este gratis şi cum oricine, indiferent de cât de sus sau de jos se afla, se poate transforma într-un pion uşor de manevrat dacă ştii de ce sfori să tragi.

House of Cards

House of Cards (Culisele puterii, în traducere HBO) este un web thriller politic american creat de Beau Willimon, un scenarist american care a preluat miniseriile cu acelasi nume produse de BBC in 1990 şi le-a adaptat pentru un serial de întindere mare. Primul sezon din ceea ce avea să devină trei ani mai tarziu, un imens succes mondial, a fost lansat de Netflix pe 1 februarie 2013

Având în spate romanul cu acelaşi nume al scriitorului Michael Dobbs, serialul ne spune povestea ascensiunii politice a congresmanului american Frank Underwood (Kevin Spacey), un democrat din al cincilea district al Congresului din Carolina de Sud și a soției sale Claire Underwood (Robin Wright) o frumoasă şi ambiţioasă doamna din înalta societate americană.

Povestea este super interesantă şi începe atunci când Frank pierde nominalizarea pentru funcţia de secretar de stat, lucru care îl determină pe acesta să conceapă un plan diabolic bazat pe cumpărare şi vânzare de influenţă pentru a obţine într-un final funcţia mult dorită. Ajutat de soția sa, Frank începe un asalt pe toate nivelurile politice americane pentru a convinge factorii de putere ca el este cel mai potrivit pentru funcţia de secretar de stat şi că nimeni altul nu este mai bun ca el. Serialul este genial şi ne arată ne arată o lume în care manipularea, trădarea şi traficul de influenţa sunt cuvintele de ordine fără de care nu ai cum să supravieţuieşti.

Serialul a avut un imens succes şi asta a convins producătorii că povestea trebuie să meargă mai departe chiar şi după scandalul sexual în care Kevin Spacey a fost implicat, poveste nefericită care a dus într-un final la ştergerea actorului de pe afiş.

La aflarea veştii că Spacey a fost eliminat din serial, multă lumea s-a întrebat (pe bună dreptate, dealtfel) -” Hey, l-am admirat pe Frank Underwood timp de 5 sezoane. Credeţi că se mai poate încă un House of Cards fără Kevin Spacey?” Producătorii de la Netflix au spus fără ezitare” Da, noi credem că se poate” şi au lansat încă un sezon (ultimul) cu Robin Wright în rolul principal, continuare care a fost destul de bine primită de către fanii seriei. Cu toate astea, umbra lui Spacey a bântuit multă vreme prin platourile de filmare şi încă exista voci (la doi ani de la finalul serialului) care afirmă că povestea trebuia să să se oprească totuşi, odată cu eliminarea actorului principal.

Aşa că, dacă vă era dor de un actor mare, vi-l recomand săptămâna asta pe Kevin Spacey, actorul şters de pe genericul serialului fenomen căruia i-a dedicat ultimii ani ai carierei.

Etichete:

236 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page