top of page
  • SeriAlex

Netflix in pericol. Quibi, un nou jucator pe piata de streming ataca primul loc!


(acesta nu este un material advertorial)

Începând cu 6 aprilie, arena jucătorilor de streaming are un nou jucător. Quibi (Quik Bites Big Stories) se vrea un streamer care propune ceva nou şi relativ original - Filme şi seriale scurte de maxim 10 minute dedicate exclusiv zonei smartphone & tablets.

Ideea Quibi îi aparţine tandemului Jeffrey Katzenberg - un “greu” al industriei americane de film, şi Meg Whitman, un tech executiv de prin consiliile de administraţie ale lui Procter & Gamble şi Dropbox care au identificat o nişă din zona video a telefoanelor şi tabletelor.

Gândit că un canal de filme şi seriale dedicat exclusiv tabletelor şi telefoanelor, Quibi a înghiţit până acum peste 1 miliard de dolari. O mare parte din această sumă (peste 80 %) a fost dedicată producţiei de conţinut precum cât şi atragerii unui număr cât mai mare de vedete din domeniu. Momeala generoasă a pescuit până acum câteva nume sonore precum Steven Spielberg, Guiliermo del Toro, Idris Elba sau Jennifer Lopez care au promis colaborări substanţiale cu noua gaşca de producători.

Ca să îşi facă loc pe piaţă, Quibi a lansat o ofertă neobişnuită. Abonaţii beneficiază de o perioadă de graţie de 3 luni (TREI LUNI!!!! ) in care nu platesc nimic urmând ca la finalul perioadei de mocangeala şi aleagă între pachetul basic de 5 dolari pe lună pentru un abonament cu reclame sau pachetul de 8 dolari pe lună pentru un abonament fără reclame. Daca stai sa te gandesti, nu e un pret foarte mare pentru o luna filme si seriale dar tinand cont ca nu poti sa le vezi decat pe telefon, hmmm... aici poate devenii cam tricky! Bine, poți să rezolvi și problema asta cu un televizor de generatie mai nouă și un screen sharing de pe telefon. Intotdeauna exista soluții...

.

Episoadele de pe platforma vor fi scurte, maxim 10 minute, dar promit să ofere conţinut de calitate, cu actori cu actori de top. Până acum doar Sophie Turner a a filmat pentru Quibi. Serialul Survive care a deschis oficial sezonul de stremeang Quibi, este deja disponibil pe platformă.

Producţiile Quibi pot fi vizionate atât în mod landscape, ca orice film, cât şi în mod portret, cu telefonul ţinut pe verticală. Pentru asta, Quibi emite în paralel două stream-uri (unul orizontal, unul vertical) însă transmiterea unei cantităţi dublă de informaţie poate îngreuna vizionarea dacă conexiunea internet este mai slabă.

248 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page