top of page
  • SeriAlex

Califatul - Un serial infiorator de adevarat!

Drama, Thriller | TV Series (2020– ) - 8.0 * IMDb

Stars: Gizem Erdogan, Amed Bozan, Aliette Opheim

Dacă ţi-a plăcut Fauda atunci cu siguranţă o să-ţi placă şi serialul ăsta. Deşi nu este la fel alert, Califatul are aceiaşi doză de dramatism capabilă să-ţi facă pielea de găină numai când te gândeşti că aceste lucruri se pot întâmpla în realitate. Ambele seriale pornesc de la aceiaşi idei - manipulare, fanatism şi inconştienţa, toate ascunse sub steagul iubirii de Dumnezeu şi al războiului sfânt.

Dacă în Fauda avem de-a face cu un grup de agenţi Mosad, militari super antrenaţi care duc o luptă continuă împotriva grupărilor extremiste ISIS pe un teatru de operaţii vizibil şi invizibil, în Califat lupta se duce în paşnică Suedie, într-un loc în care viaţa curge liniştit, ferită oarecum de primejdia terorismului internaţional. Soldaţii acestui conflict pe viaţă şi pe moarte sunt două femei aflate la mii de kilometri depărtare una de altă - o poliţistă trecută pe banca de rezerve, dornică de afirmare şi o tânără mamă, soţie de militant ISIS captiva în Rakka, care vrea să scape din infernul războiului sfânt şi al convingerilor religioase.

Într-un plan paralel descoperim drama unor adolescente care cad în plasa unui abil agent de recrutare ISIS. Acesta vrea să le convingă sa imbrace vesta cu dinamita si să participe la un atentat terorist împotriva unor obiective civile din Stockhom.

Serialul este dureros de real şi te face să te gândeşti că aceste lucruri se pot întâmpla (şi de multe ori se şi întâmplă) lângă tine, lângă casa ta, în cartierul tău. Atât în Fauda cât şi Califat am descoperit cât de uşor este să trimiţi oameni la moarte în numele lui Allah şi cum o vestă cu dinamită poate reprezenta paşaportul pentru” paradis”

Califatul este un serial despre o lume fanatică condusă de oameni puternici şi abili care fac lucruri inimaginabile în numele religiei, a războiului sfânt şi a luptei împotriva celor care nu îmbrăţişează religia Islamică.

1.047 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page