top of page
SeriAlex

The English Game - Un serial lejer si captivant! Merita vazut!


Sport | TV Mini-Series (2020– ) - 7.7 *IMDb

Stars: Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope

Miniseria inspirată din fapte reale, ne prezintă zorii fotbalului englezesc profesionist într-o epocă în care sportul rege era dedicat doar clasei aristocratice. Deşi pare dedicat fotbalului, serialul se vrea o mini radiografie a societăţii britanice de la sfârşitul secolului 19, perioada tulbure a istoriei britanice în care industriaşii exploatau la maxim muncitorimea oraşelor sărace din Anglia.

Povestea din English Game se învârte în jurul cupei AF, un trofeu oferit de Asociaţia de fotbal din Anglia, o entitate sportivă patronata de o gaşcă de scorţoşi cu gulere albe care au impus un set de reguli dure privind desfăşurarea jocului de fotbal. Prima şi cea mai controversata regulă: Nici un jucător de fotbal nu trebuie plătit. Cine era descoperit că primeşte bani pentru a intra pe teren, era eliminat, iar echipă la care evolua era exclusă din competiţie.

Văzând că echipa de fotbal pe care o patronează nu reuşeşte să se califice în Cupa AF, proprietarul unei țesătorii de bumbac din nordul Angliei face un gest necugetat şi cumpăra în secret un jucător de fotbal de la o echipă din Scoţia. Adus în secret şi plătit pentru a juca, Fergis Suter, supranumit Suter the Shooter, inventează un stil nou de joc şi începe asaltul pentru câştigarea Cupei Federaţiei de Fotbal, trofeu ce nu a fost câştigat niciodată de către o echipă de muncitori!

În esenţă, serialul ne spune povestea lui Fergis Suter, primul jucător profesionist de fotbal din Anglia, un pionier al fotbalului englez şi considerat jucătorul care a revoluţionat sistemul de joc britanic.

Serialul este scurt, are doar şase episoade şi se vede relativ repede. Povestea merge pe un scenariu bine scris cu planuri diverse care se întrepătrund interesant.. În spatele meciurilor de fotbal am descoperit viaţa din Anglia sfârşitului de secol 19, deloc uşoară pentru cei mulţi şi mai puţin norocoşi. Mi-au plăcut personajele, actorii şi mi-a plăcut foarte mult atmosfera meciurilor de fotbal. Felicitări scenografilor!

In rolurile principale: Edward Holcroft, un actor britanic pe care l-am mai vazut in Alias Grace sau in London Spy, Kevin Guthrie pe care l-am mai vazut in serialul The Terror si Charlotte Hope o actrita pe care am mai vazut-o in Game of Thrones sau in Spanish Princess.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

127 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page