top of page
  • SeriAlex

Corona days! - Hai sa stam in casa si sa rupem telecomanda!  - Top Seriale de umplut timpul!

Doamnelor şi domnilor, meine, damen und herren, da, se pare că civilizaţia ne-a pus într-o situaţie cum nu am mai fost niciodată până acum. Toţi am auzit de boli, de molime, toţi am citit cărţi, am văzut filme, am auzit poveşti despre epidemia de gripă din nu ştiu ce an sau de boala nu ştiu cărui secol, dar nu ne-am imaginat niciodată că o să ajungem să trăim aşa ceva pe pielea noastră.

Nu intenţionez să dedic articolul de săptămâna asta, corona virusului, nici să dau sfaturi preţioase despre cum se tratează sau cum tratez eu povestea asta cu nume de bere. Las această plăcere vânătorilor de clikuri, vlogerilor, influencerilor care văd în povestea asta nefericită un mod bun de a-şi mări numărul de followers. Este o perioadă dificilă a vieţii noastre, în care trăim live o pandemie că în filme din care fiecare va învăţa câte ceva: unii cum să se spele mai mult pe mâini, alţii cum să nu mai tuşească fără să pună mâna (cotul) la gură şi tot aşa... Cred că epidemia asta ne va impune reguli noi de convieţuire şi vom trăi altfel de acum încolo. Vom fi mai buni, mai empatici şi mai deschiși către adevăratele valori umane pentru că viaţa e deosebit de fragilă şi se poate termina în orice moment. Sper, totodată, să învăţăm să preţuim mai mult lucrurile care contează cu adevărat. Îmi doresc pe viitor să fim mai bucuroşi, mai apropiaţi unii de alţii. Îmi doresc să coborâm mai des privirea către cel căzut şi să-l ajutăm să se ridice aşa cum şi alţii ne vor ajuta pe noi în clipele dificile...

Cei responsabili cu gestiunea acestei crize majore precum şi autoizolații de la Vila Lac şi de la Cotroceni, ne-au spus că trebuie să stăm în casă, cuminţi şi să aşteptăm să treacă toată această nebunie. Da, asta o să şi facem. Ne vom petrece următoarea perioadă de timp indoors, călărind netul şi wathsapp-ul şi făcând comenzi online pentru pâine, apă, bere şi tampoane. Vom îndoi telecomanda în căutarea filmelor şi a serialelor vom citii cărţile pe care le-am lăsat abandonate cu coperţile în sus pe noptieră sau vom redescoperii jocurile copilăriei alături de ţâncii noştri. Ceea ce nu e rău deloc!

Dar sa ma întorc la seriale...

Eu de exemplu, am multe seriale pe care le-am lăsat pe hold din lipsă acută de timp. Lista mea cu neterminate este destul de lungă şi acum mă gândesc deja cu bucurie că poate cine ştie, în perioada asta de ”linişte domestică” voi avea ocazia să le termin. Cred că toţi avem poveşti pe care l-am abandonat din lipsă de timp. Cărţi, filme, muzică, toate sunt frânturi de viaţă lăsate pe pauză care abia aşteaptă să fie redeschise şi retrăite. Avem ocazia în perioada asta să facem acest lucru.

Nici nu ştiu ce să recomand săptămâna asta... Sunt aşa de multe... Da, amatorii de SF-uri se pot bucura pentru că a început sezonul trei din Westworld. Pentru cine nu a văzut serialul acesta, poate că ar fi timpul să o facă. Avem şi câteva seriale noi care bat la uşă: The plot against America, cu John Turrturo în rolul principal este un serial care promite multe, Freud, o incursiune interesantă în viaţa celebrului psiholog austriac sau la Little Fires Everywhere, o dramă cu Resse Whiterspoon în rolul principal, sunt primele care îmi vin în minte.

Aş mai recomanda seriale happy, povesti menite să ne aducă bucurie şi bună dispoziţie. Kidding cu Jim Carey, The Marvelous Mrs Maisel cu Rachel Brosnahan, Grace and Frankie cu Jane Fonda sau Fleabag-ul cel plin de premii sunt câteva seriale care merită urmărite. Amatorilor de poveşti undercover le pot recomanda trei seriale bestiale: Homeland, The Americans şi Person of Interest. Pasionatiilor de seriale englezeşti le pot recomanda Bodyguard, o super poveste poliţistă, Line of duty sau Luther...

... şi lista poate continua la nesfârşit. Puteti sa-mi scrieti in comenturi care este genul dvs preferat si va pot face recomandari dedicate.

Etichete:

273 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page