”Şi acum că v-am captat atenţia să începem...
Acest serial este despre tine, dacă te şcoli în fiecare dimineaţă cu alarma telefonului setată pe radar şi te duci la serviciu în fiecare zi că un robot fără să îţi pese ce faci acolo şi fără să îţi facă nici o plăcere. Acest serial este pentru tine dacă te întorci de acolo pe acelaşi drum, oprindu-te la acelaşi magazin din colţ pentru a-ţi lua mica porţie de mâncare de seară, într-o rutină zilnică fără sens. Acest serial este pentru tine dacă îţi termini ziua în acelaşi loc în care ţi-ai început-o, zi de zi, săptămână de săptămâna într-o rutină fără sens în care nu schimbi decât felul de mâncare de seară...”
Aşa începe acest serial ciudat care m-a prins din prima şi care m-a purtat pe aripile unui joc absurd de interesant despre oamenii, relaţii, farse şi conspiraţii într-un talmeş balmeş aparent fără sens şi fără direcţie.
În ”Dispatched...” facem cunoştinţă cu Peter, un personaj apatic şi opac care duce o existenţă liniara - servici - acasă - servici - acasă, pe care un afiş lipit de un stâlp îl trezeşte din apatie şi îl introduce într-un joc ciudat în care trebuie să o găsească pe Clara. Dar who the Fuck is Clara, şi de ce trebuie să o găsească, se întreabă Peter alături de alţi 3 parteneri ai lui porniţi în căutarea femeii care le poate lumina existenţa anostă...? Who the fuch is Clara m-am întrebat şi eu când am început să urmăresc povestea lui Peter, poate cel mai banal om de pe pământ...?
Iniţial povestea asta m-a dus cu gândul la Matrix, şi chiar mă bucuram că cineva s-a gândit să preia ceva din extraordinară idee a fraţilor Wachowsky de acum 20 de ani, dar pe măsură ce avansăm, mi-am dat seama că serialul semăna mai mult cu The Game, super filmul în care Michael Douglas fusese prins într-o pseudo conspiraţie menită să-l scoată din rutină implacabilă în care căzuse.
Mi-au plăcut foarte mult actorii acestui serial neobişnuit de interesant şi cred că producătorul ar trebui să primească un premiu ceva, pentru ce-a mai inspirată distribuţie pe care am întâlnit în ultima vreme. Personajele sunt aşa de bine alese încât poţi spune că sunt născute pentru rolurile acelea şi deşi genericul nu abundă în nume sonore, aceşti actori de nouă generaţie sunt extraordinari de buni. Avem şi un ”big-one” pe genericul acestui serial în persoana lui Sally Field, o actriță cu două Oscaruri la centură, care colorează inteligent tabloul general al serialului.
In rolurile principale: Jason Seagal, un actor american pe care l-am mai văzut în Muppets sau How I meet your mother, Eve Lindley o actriţă cu voce ciudată pe care am întâlnit-o în Mr Robot sau Ousiders şi evident Sally Field pe care o ştie toată lumea.
Serialul se poate vedea pe AMC sau aici