top of page
  • SeriAlex

The Mandalorian - Nu pot sa cred! Am vazut un western cu pistoale laser!

Action, Adventure, Sci-Fi | TV Series (2019– ) - 9.2*IMDb

Stars: Pedro Pascal, Kyle Pacek, Brendan Wayne

In sfarsit, a aparut Mandalorianul, mega serialul anunțat cu surle și trâmbițe de către cei de la Disney+. Am vazut primul episod și sincer, inca nu-mi dau dau seama dacă sa ma bucur sau sa plâng. Sa fi fost așteptările mele prea mari, sa fi fost trailerul prea bine făcut? Nu stiu... Cert este ca după finalul primului episod am stat câteva minute in cumpana, incercand sa îmi dau seama la ce m-am uitat... Sa fie un western, sa fie un SF, sa fie un thriller sau sa fie un action? Clar, e un serial SF pentru ca avem nave spatiale, extratereștrii și lasere. Aici nu incape nici o indoiala.

Clar, e un serial de actiune cu împușcături (a se citi lasere) pentru ca unii se fugăresc se bat și se împușcă.

Are vreo legatura cu universul Star Wars? E, aici se pare ca am o problema de perceptie. Deși pe afiș tronează mare cât casa Star Wars, eu personal nu am simțit vreo mare apropiere. N-am simtit nimic din vraja care m-a cuceriit acum 30 de ani si care m-a purtat printr-una din cele mai frumoase aventuri galactice. Mandalorianul se vrea a fi din lumea lui Skywalker si a lui Han Solo, dar in afara de doua trei costume costume și o bruma de decoruri n-am gasit nimic care sa ma duca cu gandul in directia aia.

La un moment dat, cineva m-a întrebat pe blog: ”Poate fi vazut daca nu am nici o treaba cu Star Wars?” Raspunsul meu a fost: ”categoric da, fără nici o problema și fără nici o teama ca vei pierde ceva”. Pana acum, Mandalorianul este un SF interesant, facut cu bani multi (se vede din decoruri) despre un nene cu o casca imprumutata de la king Leonidas din ”Cei 300” care incearca sa castige si el un ban galactic cinstit. E drept, am mirosit undeva la sfârșitul ep 1 un mic iz de Star Wars, dar a trecut repede.

Povestea Mandalorianului este simpla. Un vânător de recompense cu masca și puscoci trebuie sa caute și sa prindă diferiți indivizi pe capul cărora cineva a pus un premiu. Vânătorul nostru are pistoale, are lasou și cal, (un animal care seamănă cu o capusa uriasa) adica acele accesorii wild wild west care îl ajuta în meseria lui de șerif intergalactic. IMDb-ul spune despre The Mandalorian ca este un action/adventure/SF. Eu as scoate adventure si as pune western. Mie, primul episod mi s-a parut mai degrabă un western cu lasere, iar dacă ar fi apărut la un moment dat vreun cowboy cu pălărie si lasou nu m-ar fi mirat deloc. Cred ca daca soldatul nostru si-ar fi scos la un moment dat casca de pe cap si l-as fi vazut iesind de acolo pe John Wayne as fi zis: normal, numai el putea sa traga asa de bine cu pistolul.

Asta nu inseamănă ca serialul nu este văzubil sau ca trebuie evitat. Doamne Fereste! Spun doar ca eu personal (ca un fan inrăit ce sunt) nu am simțit nici un fior din directia celebrei francize SF. Dar incerc sa fiu optimist si sa sper ca urmatoarele episoade imi vor oferii experienta Star Wars mult asteptata.

205 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page