top of page
SeriAlex

The Politician - Ce trebuie sa faci ca sa ajungi presedinte!

Comedy | TV Series (2019– ) - 7.4 * IMDb

Stars: Ben Platt, Zoey Deutch, Lucy Boynton

Stiam de serialul Politicianul de ceva timp, aflasem distributia si eram super bucuros ca alta vedeta de top - Gwyneth Paltrow a sarit in barca cu seriale.

Experienta mea in compania politicianului cu haine colorate a fost interesanta si pe alocuri suprinzatoare.. Serialul a inceput bine, primul episod a fost suficient de "catchy" ca sa sa ma faca sa-mi pun toate serialele pe hold si sa-mi doresc sa-l vad ce urmeaza. A mai urmat unul si inca unul, episoade nu foarte lungi cu finale bine studiate si cu un "clikbait" atent implementat.

Din pacate undeva pe la episodul 4, ritmul serialul parca s-a rupt, povestea si-a cam pierdut din suflu si la finalul episodului am ramas cu telecomanda in aer, intrebandu-ma daca sa continui sau sa aman binge-ul meu politic pentru o data viitoare. Povestea aspirantului la fotoliu de presedinte al Americii, inceputa atat de bine in primele episoade, s-a diluat si a fost inlocuita incet incet cu o clona a lui "The Act" , un serial despre drama unei fete abuzata de bunica ei "posesoare" de sindrom Munchausen indus.

Desi a fost inspirat strecurata in script, accentuind elegant conflictul interior al tanarului politician, am avut impresia ca tot acest intermezzo a durat prea mult si a deturnat ritmul firesc al intrigii. Genial intrepretata de Jessica Lange, bunica abuziva si materialista a ocupat un loc mult prea mare in esafodajul serialului, reusind de multe ori sa acapareze si sa umbreasca firul povestii.

Felicitari Netflix pentru distributie, toti actorii au fost la inaltime, in special tanarul Ben Platt care a intuit bine caracterul personajului si l-a colorat inteligent. Gwyneth Paltrow joaca asa cum ne-a obisnuit, sigura, fara greseala si fara emotie un rol aparent usor dar cu incarcatura emotionala mare. Din pacate, am avut impresia ca partitura LGBT nu a fost una care sa i se potriveasca foarte bine si cred ca aparitia Martinei Navratilovei absolut gratuita. Toata lumea stie ca celebra jucatoare de tenis e gay. Ok, dar de ce a fost trecuta pe distributie? Care a fost aportul e artistic? Ce a adus in plus? E o jucatoare de tenis, for good sake, a castigat Wimbledon nu Oscar! :)))

Mi-a placut foarte mult personajul "the voter" a fost absolut genial! Tanarul, foarte bine ales dealtfel, reprezinta o stare de spirit pe care multi adolescenti o au.

Desi ma pierduse pe undeva la episopdul 4, serial a reusit pana la urma sa ma agate elegant intr-un final bine realizat, facandu-ma sa imi doresc o continuare pe premisele unei noi batalii electorale. Imaginea tanarului politician vorbind in fata unui grup de alegatori curiosi, mi-a adus aminte de inceputurile povestii si m-a facut sa-mi imaginez cum as fi vrut sa fie acest serial.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

Etichete:

82 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page