top of page
SeriAlex

The Last Czars - One piece of lost history.

Documentary | TV Series (2019– ) - 7.1 IMDb

Stars: Robert Jack, Susanna Herbert, Ben Cartwright

Imi place foarte mult latura istorica a celor de la Netflix pentru ca oamenii astia stiu sa puna pe tapet fix acele momente care au schimbat intr-un fel sau altul mersul istoriei moderne.

Ultima isprava a celor de la Netflix se chema The Last Czars (Ultimii Tari) o mini serie in care descoperim ultimii ani ai dinastiei Romanovilor precum si marile greseli ale tarului Nicolae a II lea care au condus la prabusirea, poate mult mai devreme, a celei mai vechi dinastii rusesti.

Realizat in stitlul documentarele artistice, oarecum diferit de clasicele voice over.and footage movies, docuseria scoate la lumina printre altele, rolul Rusiei in marile conflicte de la inceputul secolului 20, adevarul despre revolutia din 1917 precum si ascensiunea bolsevicilor.

In The Last Czars am redescoperit multe lucuri pe care le uitasem sau, mai rau, chiar nu le stiam. Povestea lui Rasputin, adevarul despre boala cronica a tareviciului Alexei (mostenitorul al tronului), caracterul ezitant si nesigur al Tarul Nicolae al II lea, precum si deciziile nefericite pe care acesta le-a luat, implicatiile politice si sociale ale povestii de dragoste dintre Tarina Alexandra si Grigori Rasputin si nu in ultimul rand sfarsitul tragic al acestei dinastii controversate care a domnit in Rusia peste 300 de ani.

Mini seria are 6 episoade bine facute, bine documentate istoric, si bine jucate de actori alesi sa reinvie personajele acestei familii de nobili rusi, blestemati sa aiba un destin tragic. Toate aceste ingrediente scot acest serial istoric de sub umbrela documentarelor clasice cu poze, film si text si il urca pe podiumul premiantilor alaturi de de alte productii de gen precum Trotki, Hitle Inner Circle, Genius sau West.

Sunt pasionat de istorie si imi plac documentarele bine facute iar The Last Czars este cu siguranta unul dintre ele. Recomand din toata inima.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

Etichete:

248 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page