top of page
  • SeriAlex

Bosch - Cine este politistul cu nume de electrocasnice?

Crime, Drama | TV Series (2014– ) - 8.4*IMDb

Stars: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino

Ghinionul a facut sa ma apuc de Bosch intre doua sezoane din Line of duty si asta fost un handicap pentru serialul american. Nu vorbesc de calitate sau de action pentru ca amandoua seriale au partile lor bune, vorbesc practic despre doua scoli de televiziune diferite care nu merg absolvite in acelasi timp. Daca englezii sunt mai tari la capitolul intriga, scenariu si rezolvare, americanii exceleaza in personaje, imagine si melodrama. Nu spun ca Line of Duty e mai bun decat Bosch, spun doar ca nu trebuie vazute in acelasi timp pentru o sa fiti tentati sa faceti mereu comparatie. Desi amandoua sunt seriale politiste care urmaresc in esenta acelasi drum, diferentele de clasa si stil sunt uriase.

Bosch foloseste o reteta veche care s-a dovedit de succes de-a lungul anilor si care a strans la centura multi fani ai genului. Harry Bosch, este politistul profesionist certat pe alocuri cu regulamentele si cu disciplina. Procedurile legale de actiune le considera optionale si le urmeaza doar cand are chef si asta ii atrage ocazional furia sefilor si a colegilor de sectie. Desi e un politist fara probleme financiare, Bosch este wifeless pe motive de serviciu si nopti pierdute pe la sectie. In viata lui exista si copii pe care nu i-a mai vazut de mult timp pe motiv ca "n-are timp". Ca un detectiv care se respecta Harry conduce o masina veche si prapadita care pierde ulei pe la toate incheieturile.

Are in ruscac ceva traume emotionale care ies la iveala din cand in cand si care ii pot genera revelatii aducatoare de puncte in rezolvarea cazurilor. Certat cu superiorii pe motive diverse, Bosch este cu un picior in groapa suspendarii dar asta nu-l impiedica sa fie un bun profesionist cu o rata mare de cazuri rezolvate.

Altfel spus, detective Harry Bosch este politistul pe care l-ai vrea prin preajma atunci cand ai nevoie dar nu prea aproape de nevasta pentru ca are ochi albastri si inima zburdalnica!

Bosch este perla politista a lui Amazon Prime. Este serialul care a depasit cotele de audienta si a facut din Titus Welliver un politist mondial. Veteranul de 57 de ani este un specialist al serialelor politiste, CSI, Law and Order, Criminal minds, sunt doar cateva titluri care l-au gazduit pe generic. Desi a jucat in multe seriale mai mult sau mai putin politiste, Weillver a ramas in imaginea colectiva ca Harry Bosch, politistul cu ochi albastri care se lupta si cu sistemul de justitie si cu criminalii.

Serialul celor de la Amazon a ajuns la sezonul 5 si are o confirmare ferma pentru inca unul care o sa apara in primavara anului viitor. Modelul detectivului charismatic, smecher si usor arogant, dovedeste ca publicul inca nu s-a saturat de eroi tatuati cu pistoale la centura care vegheaza la linistea orasului. In afara de faptul ca are vrajeala si ochi albastri, Harry Bosch stie meserie, si ii cam prinde pe banditi.

Serialul este un succes de televizune si merita urmarit indeaproape. Se poate vedea aici

643 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page