top of page
  • SeriAlex

Fleabag - Oscar winner-ul Olivia Colman intr-un rol neasteptat!

Comedy, Drama | TV Series (2016– ) - 8.4*IMDb

Stars: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman

Fleabag este un serial de comedie tare ciudat. Merge pe linia deschisă de Seinfeld acum 10 ani despre serialele despre nimic aka povesti despre oameni simpli ale căror rutine zilnice pot genera acțiuni comice prin nefirescul lor banal. Însă nu toate serialele de comedie născute după modelul Seinfeld au noroc de o distribuție sau scenariul bun.

Inainte sa ma uit la serialul asta am cautat sa vad ce inseamna Fleabag. Nu reuseam sa fac nici o legatura intre purici si genti (flea-purice, Bag-geanta) si habar n-aveam de unde vine. Dupa 10 minute de search l-am bagat in masa pe google translate si am inceput sa caut in urban dictionary, universalul de injuraturi al lumii si am gasit acolo definitia. Fleabag nu are nici o legatura cu puricii sau cu geantile ci se refera la o persoana urata, jegoasa, nasoala si poate fi folosit in expresii gen You`re such a fleabag.

Serialul se învârte în jurul unei tinere din Londra a carei viața mai mult sau mai puțin complicata poate fi și amuzanta câteodată. Cu un business la marginea falimentului și cu un apetit straniu pentru bărbați ciudați, tanara englezoaica cu nume de purice iși trăiește viața aparent simplă vâslind voinicește prin jungla metropolei britanice in cautarea armoniei universale?

Povestea e amuzanta uneori și mai puțin amuzanta alteori de îți vine să-ti aduci aminte de definitie si sa te uiți la altceva. Dar fix in acel moment se întâmplă ceva interesant care te mai agata puțin și mai încerci un episod. Noroc ca sezoanele sunt scurte (6 episoade) si merg relativ repede.

In rolurile principale: Phoebe Waller-Bridge o actrita pe care am mai vazut-o in Crushing sau in cop-story-ul englezesc Broadchurch, Sian Clifford pe care am mai vazut-o in Vanity Fair si Olivia Colman castigatoarea Oscarului 2019 pentru ce-a mai buna actrita intr-un rol principal, jucand aici rolul Godmother.

Serialul se poate vedea pe Amazon Prime sau aici

275 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page