top of page
  • SeriAlex

Pacific - Un serial cu Rami Malek pe coperta!

Action, Adventure, Drama | TV Mini-Series (2010) - 8.3* IMDb

Stars: James Badge Dale, Joseph Mazzello, Jon Seda

     In 1998, Tom Hanks si Steven Spielberg deschideau un nou capitol cinematografic al celui de-al-doilea razboi mondial.  "Saving Private Ryan" era  pelicula in care descopeream drama acestui urias conflict armat, vazuta prin ochii soldatilor simpli. Mai putina cinematografie  si mai mult realism, era motto-ul acestor doi producatori si cu acesta producție se deschidea o noua era a filmelor de razboi. 

     Folosind  aceiasi reteta, Tom Hanks si Steven Sielberg,  lansau 2 ani mai tarziu Band Of  Brothers, o mini serie in 10 episoade in care urmaream drumul Companiei Easy din divizia  101 Airborne de la debarcarea in Normandia  (iunie `944) pana la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial (mai `945). Cu Damien Lewis in rolul principal, un actor in plina ascensiune la vremea aceea,  Band of Brothers reusea sa readuca in atentia publicului, dramale acestui mare conflict al secolului 20 . Efortul urias al producatorilor si al echipei, a fost rasplatit ulterior  cu un Glob de Aur pentu cel mai bun serial de televiziune in 2002.

     Nu degeaba am pomenit de acest serial pentru ca putina lume stie ca a mai existat o mini seria realizata in acelasi stil, un fel de frate mai mic al lui Band of Brother, o productie tv,  poate mai dramatica si mai impresionanta.

The Pacific, este povestea unui grup de "marines" americani care sunt trimisi sa lupte si sa moara in razboiul Americano-Nippon din Pacific.  In acest conflict de o ferocitate extrema  au murit degeaba (asa cum o sa vedeti in acest  emotionanta serial)  zeci de mii de soldati americani, tineri de 20 de ani trimisi sa lupte inutil,  incercand sa cucereasca obiective fara nici o importanta militara. 

     Am vazut acest serial cu inima stransa, trezindu-ma de multe ori cu ochii in lacrimi. Serialul este o capodopera a genului si nu degeaba a strans asa de multe  premii printre  care un  Primetime Emmy pentru ce-a mai buna mini serie TV plus o  nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun serial in 2011. 

     In rolurile principale: James Badge Dale, un tanar actor dosebit de talentat pe care l-am mai vazut in Word War Z  sau in seria Rubicon. Alaturi de el il gasim pe Joseph Mazzello (Jurrasic Park sau The Social network) si pe Rami Malek, mult mai putin cunoscut la vremea aceea jucad rolul PFC  "Snafu" Selhton, un "marines" mai deosebit prin figura si comportament.

     Chiar daca nu sunteti fan seriale de razboi, cred ca merita sa vedeti aceasta productie impresionanta, premiata printre altele pentru efecte speciale si scenografie,  

     Serialul se poate vedea pe HBO sau aici

368 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page