1. Tatuajul lui M.Scofield.
Este imposibil sa nu remarci mega tatuajul pe care il are Michael Scofield pe el. Intins pe toata partea superioara a corpului, tatuajul reprezinta planul detaliat al inchisorii Fox River si este mascat de o superba capodopera artistica cu demoni & stuff.
In film, Scofield spunea ca i-au trebuit 4 luni ca sa-si aplice tot tatuajul insa Tom Berg, artistul care a conceput intregul desen afirma la un moment dat ca aplicarea unui asemenea tatuaj pe corpul uman ar dura aproximativ 4 ani. Costurile unei asemenea proceduri s-ar ridica la 20.000 dolari..
2. Sara Tancredi trebuia sa moara in sezonul 1
Exact asa. Gagica lui M.Scofield, doctorita sensibila si indragostita, trebuia sa moara in urma unei supradoze la sfarsitul sezonului 1 insa popularitatea dobandita in randul fanilor i-a adus doctoritei Tancredi zile nenumarate in serial. Mai mult, Prison Breakarii au cerut insistent ca Michael si Sara sa se combine lucru care, initial, nu era trecut in script.
4. Wenthworth Miller nici nu era in schema!
Este absolut imposibil sa-ti imaginezi Prison Break fara Wenthworth Miller insa la inceput lucrurile nu erau deloc roze pentru tinarul actor. De fapt, nu prea erau deloc! Idolul femeilor si ulterior al barbatilor nici nu era in schema serialul la prima distributie. Cu 8 zile inainte de inceperea filmarilor, Brett Ratner, unul dintre producatori, si-a adus aminte de Wenthworth dintr-un casting mai vechi pentru un rol in Superman. Cautat de urgenta, Miller a dat o proba fix cu o saptamana inainte de inceperea filmarilor si intr-un final a castigat rolul. Interesant este ca nici Dominic Purcell (Lincoln Burrows) nu era in schema serialului. Pentru rolul fratelui cel rau s-au batut Johnny Messner si Eric Dane dar intr-un final, Dominic outsiderul le-a suflat rolul.
5. Prison Break este interzis in 13 puscarii.
Daca e sa dam la o parte invelisul cinematografic al serialului, Prison Break poate fi o lectie destul de interesanta despre cum sa evadezi dintr-o inchisoare. Chiar daca povestea a fost romantata in scopuri cinematografice, exista suficiente trucuri si informatii care ar putea pune pe ganduri multi amatori de escapees.
Ca sa nu aiba surprize in curtile lor, 13 directori de penitenciare din America au interzis oficial vizionarea acestui serial.
6. Exista un Prison Break rusesc!
Un canal de televiuzine din Rusia s-a gandit ce s-a gandit si a scos in 2010 un Prison Break rusesc. Serialul, pe numele lui de scena ESCAPE (Pobeg), este o copie mai mult sau mai putin reusita a productiei americane ceea ce ma face sa cred ca nu doar chinezii sunt maestrii la fake-uri. Rusii sunt mai tari!