top of page
  • SeriAlex

Sex Education - Un serial bun care se pierde pe drum.

Comedy, Drama | TV Series (2019– ) - 8.4*IMDb

Stars: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey

Nu stiu exact ce anume m-a determinat sa-l vad acest serial cu nume de manual de sexologie. Sa fi fost titlul incitant, desi martora mi-e oglinda, eu am depasit cu mult varsta hormonilor infierbantati. Sa fi fost flerul meu de serialist cu mirosul fin sau recomandarea unui prieten care a sunat ca un verdict imposibil de fentat: e bestial, trebuie sa-l vezi!

A fost odata ca niciodata un pusti timid si enervant de cuminte care incepe sa tina sedinte de terapie sexuala pe bani, in closetele liceului. Tot elevii care aveau o problema cu partenerul sau partenera il cereau parerea "sexologului de serviciu" insa nimeni stia ca cel care arunca cu sfaturile despre sex prin closetele liceului, n-a vazut in viata lui o fata dezbracata si n-a lustuit ciomagul niciodata!

Serialul a inceput super tare iar primele episoade au mers ca unse dupa care, inexplicabil, s-au stricat, adica subiectul original si generos s-a pierdut pe drum. N-am inteles de ce nu au mers pe acasta idee interesanta care ai fi putut sustine lejer sezonul pana la sfarsit si au ales sa o coteasca elegant catre melaguri scenaristice mai circulate. Incepand cu episodul 4, serialul a lasat pe locul doi povestea cu terapia si a virat elegant catre banalitate, urmarind povesti de dragoste adolescentine cu sau fara happy ending.

Mi-a placut la maxim de Emma McKay, o tanara actrita care a demonstrat ca stie sa joace partituri dificile desi este abia la a doua experienta in fata camerei de filmat. In rolul psihologului de closet l-am regasit pe Asa Buterffield, un tanar si talentat actor care m-a surprins cu prestatia lui din Hugo sau The boy in the striped pyjamas. Langa ei il gasim pe Ncuti Gatwa, un foarte bun actor de culoare pe care l-am mai vazut in Stonemouth.

In rolul mamei psihologului de liceu am descoperit-o pe Gillian Anderson, nimeni alta decat Dana Scully din X-Files. Parca mai tanara si mai apetisanta decat in ultimele sezoane din Dosare, Gillian a slabit, si-a schimbat freza si culoarea parului si a schimat registrul actoricesc din agent FBI a devenit psiholog - sexolog.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

Etichete:

79 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page