top of page
  • SeriAlex

Don’t f*** with the Peaky Blinders!

Crime, Drama | TV Series (2013– ) - 8.8* IMDb

Stars: Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson

Daca ar fi sa fac un clasament al serialelor cu mafioti, Peaky Blinders ar fi cu siguranta pe podium. Cele 4 sezoane ale serialului le-am vazut intr-un binge neplanificat din care am iesit cam sifonat, insa aventura a meritat toti banii!

Initial imi propusesem o experiena mafiota light, (un sezon pe weekend) dar planul meu n-a tinut pentru ca actiunea m-a prins ca un magnet si am ramas realmente priponit de canapea cu ochii lipiti de televizor.

Tot serialul este de fapt un "one man show" numit Cillian Murphy, un actor britanic deosebit de talentat, aflat la a doua experienta serialistica, Fost student la drept si chitarist de rock, Murphy isi incepea aventura TV in jucand in The Way We Live Now , o mini serie de dragoste. In 2001 a pus serialele in cui si s-a dedicat in exclusivitate filmelor de lung metraj. Manevra s-a dovedit inspirata, cativa ani mai tarziu a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul din Breakfast on Pluto. De-a lungul carierei, Cillian Murphy a bifat roluri in filme de succes precum Cold Mountain, Batman - Inceputuri sau Inception

Serialul se invarte in jurul lui Thomas Shelby, un gangster atipic din Birminghamul anilor 20. The Peaky Blinders era o denumire data acelora care isi coseau lame de ras in cozorocul sepcii, pe care o foloseau in bataie crestand fetele oponentilor. Daca cozorocul cu lame nimerea fruntea inamicului, sangele tasnea si intra in ochi , orbindul. De aici si expresia Blinders - Peaky Blinders.

Filmul urmareste ascensiunea familiei Shelby, de la micile gainarii de strada pana la marile lovituri cu alcool si bilete de loterie.

Serialul este scurt (24 de episoade) si se vede repede, iar Cillian Murphy face un rol memorabil. Am fost surprins sa il gasesc la un moment dat si pe Tom Hardy in schema, jucand rolul unul bootlegger sadic si periculos.

BBC Two a anuntat aparitia sezonului 5 insa nu a confirmat o data oficiala. Cred totusi ca la vara, vom avea un sezon Peaky Blinders nou nout. Pana atunci, rabdare si tutun!

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

(up)

236 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page