top of page
  • SeriAlex

La ce m-am uitat de sarbatori si cum era sa ratez revelionul din cauza unui serial! (1)


     Trebuie sa recunosc, anul asta am fost foarte norocos pentru ca am putut sa ma uit  la cate  seriale si filme am vrut  fara sa particip la clasica "curatenie de craciun", corvoada care incepe pe 15 decembrie si nu se termina niciodata!  Am reusit sa fentez elegant toata povestea asta cu pregatirile, cumparaturile, pomii, globurile, mesele, etc,  drept pentru care, m-am cusut de o canapea si cu nasul infipt in televizor, m-am uitat la cate seriale a putut creierul meu sa inghita fara sa ma avariez iremediabil.

     Ce mai, a fost super tare! Aici trebuie sa multumesc sotiei mele pentru intelegere si rabdare si sa-i promit ca la anul  am sa incerc sa fac la fel.

     In debutul acestui super mega binge, l-am incercat pe The Protector, un serial turcesc, pardon un SF turcesc (daca poti sa-ti imaginezi asa ceva) despre care citisem numai de bine. Un pusti din Marele Bazar al Istanbulului, gaseste o camasa care il poate transforma intr-un  spahiu modern si neinfricat,  hotarat sa se ia la tranta cu un alt ienicer otoman posedat de Dark Side Of the Force care vrea sa distruga lumea.

    Am rezistat cu greu 3 episoade turcesti  dupa care am cazut rapus de ucigatoarea limba a lui Osman Pasa. Sa vad un SF in turceste a fost peste puterea mea de asimilare  asa ca l-am parasit pe Hakan (asa il chema pe Jedi-ul turc) si am plecat  in cautarea altor experiente mai putin daunatoare creierului. Amatorii de senzatii tari turcesti pot vedea serialul pe Netflix sau aici.

     Dupa experienta otomana, m-am indreptat spre alta zona geografica si m-am oprit la Trotki, un serial rusesc despre viata tovarasului de revolutie al lui Stalin.  Serialul m-a prins repede, am vazut un snur de 3 episoade teribil de bune (vb lui Caragiale), dar cum nu vroiam sa incep noul an cu Ivan pe buze,am programat restul de 5 episoade  pentru ianuarie. Una peste alta, serialul este foarte misto si prinde mai ales la pasionatii de istorie tulbure si incalcita. Serialul poate fi vazut pe Netflix sau aici. Merita toata atentia. 

     Satul de intrigi si lupte m-am gandit ca un respiro ar fi binevenit si m-am apucat de  Mrs Wilson, o drama in 3 episoade despre o doamna caruia moartea sotului i-a rezervat o sumedenie de surprize din ce in ce mai interesante. Am zis eu ca e relaxant dar m-am inselat. Madam Wilson era o doamna puternica si hotarata si ca orice femeie adevarata: cand isi pune ceva in cap, sa te fereasca!    Norocul meu ca seria avea doar 3 episoade, altfel m-ar fi prins anul nou cu gagica lui Luther in pat. Mrs Wilson este in realitate Ruth Wilson, nimeni alta decat Alice Morgan - partenera lui Ildris Elba din serialul  Luther.

     In alta dimineata m-am oprit la My Briliant Friend, un serial despre viata  Raffaelei si a  Elenei, doua fetite deosebite din suburbiile orasului Napoli. Serialul m-a emotionat la maxim si dupa 2 episoade m-am oprit, incercand sa raman intr-o nota optimista si vesela. Se apropia revelionul si nu vroiam sa ajung la petrecere cu ochii plansi.  Totusi, pentru cine nu a vazut povestea celor doua fete, le recomand cu caldura acest impresionant serial despre viata, lupta, suferinta si victorie. Serialul se poate vedea pe HBO sau aici

Cu cateva ore inainte de revelion  am trait un experient interesant, pe numele lui de scena - Bandersnatch - Interactive movie. Adica filmul in care tu decizi ce urmeaza sa se intample!

     Stiam conceptul, citisem  multe despre el si sincer sa fiu nu il credeam realizabil dar uite ca Netflix-ii au fost de alta parere si au scos  Bandersnatch primul serial interactiv.

     Evident, alegerile tale din film,  conduc catre deznodaminte aparent diferite dar intr-un final  lucrurile se termina totusi asa cum este programat de regizor. Eu am gasit doua rezolvari ale nodului netflixian, dar am inteles ca pot fi stoarse cateva. Daca le gasiti voi,  va rog sa-mi spuneti si mie.

     In partea a doua a acestui post am sa va spun care a fost serialul care m-a tinut in casa 4 zile si cum era sa ratez revelionul din cauza lui.

153 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page