top of page
  • SeriAlex

Hackerville - Ce se intampla cand se apuca romanii de facut seriale politiste...

Action, Thriller | TV Series (2018) - 7.9*IMDb

Stars: Anna Schumacher, Andi Vasluianu, Voicu Dumitras

In mod normal, Hackerville nu s-ar fi calificat pentru un post pe Serialex din motive de prestatie dar m-am hotarat totusi sa-i acord o sansa pentru ca e un serial pur sange romanesc. Produs de HBO Europa, filmul se vrea un politist cu accente thriller si ceva drama in care doi politisti (Andi Vasluianu si Anna Schumacher) trebuie (si aici n-am inteles exact de ce) sa apere un pusti hackerist de ghearele unui periculos terorist international.

Serialul incepe promitator dar se pierde repede in fumul dens al mediocritatii unui script facut pe genunchi. Ideea, interesanta la inceput se dezvolta incet si prost urmand un scenariu inspirat parca din jocul hotii si vardistii.

Un hacker sparge o banca din Germania si fura 9,99 de euro. Toata lumea se inflameaza si o tanti politista cu radacini romanesti pleaca la Timisoara sa-l prinda pe infractor. Aici, Fräulein Polizist se intalneste cu un nene inspector romanesc si amandoi incearca sa-l gaseasca pe hackerul de 9.99 de euro. Stiu ca suna frumos, incitant, captivant, excitant, dar nu e!

Serialul esueaza pe toate planurile, regie, script, action, flow. Scenariu e slab, regia se muleaza pe scenariu, iar actorii fac si ei ce pot. Parca ma uitam la filmul Racolarea cu Florin Piersic de acu 30 de ani .

In rolul politistului roman il gasim pe Andi Vasluianu care, saracul, vasleste cu toata puterea lui de actor talentat prin apele unui text slab si neinspirat. Dar cand barca este gaurita, poti sa dai la rame pana iti sar capacele ca tot degeaba.

In rolul politistei din germania am gasit-o pe Anna Schumacher (fata lui Ovidiu Schumacher) care, din pacate, are o prestatie slaba si neconvingatoare, Andi Vasluianu pare un De Niro fata de ea.

Surpiza mare poarta numele lui Ovidiu Schumacher care apare si el in serial, jucand rolul unui politist dizident intors pe plaiurile natale sa-si caute fata. Si cine este fata lui nea Ovidiu...? Evident, Fräulein Polizist.

Serialul ar putut fi misto dar musteste de cinematografie romaneasca veche si prafuita. Parca te uiti la un film de prin anii 80 in care hotii si vardistii se fugaresc cu masini Dacia 1300 si trag cu pistoale Carpati. Cat despre final... este romanesc peste masura.

Serialul se poate vedea pe HBo Go

127 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page