top of page
  • SeriAlex

Luther - Do U dare to miss me!

Crime, Drama, Mystery | TV Series (2010–2018) - 8.5*IMDb

Stars: Idris Elba, Dermot Crowley, Michael Smiley

Pe Idris Elba l-am vazut prima data in "The Wire", un serial politist in care juca rolul unui traficant de droguri, destept, calculat si greu de prins. L-am revazut in "The Dark Tower" jucand rolul unui gunman si in "Mandela" - Long Walk to freedom, film care a impuscat o nominalizare la Oscar pentru coloana sonora. Ca o curiozitate, muzica acestui film a fost scrisa de Bono, solistul de la U2.

"Luther", este un serial politist care foloseste o schema clasica: Un detectiv impulsiv si coleric, e asa de destept si de inteligent incat reuseste sa rezolve cele mai nasoale crime!

Mi-au placut cazurile si mi-au placut actorii acestui serial cu miros de ceai englezesc, insa dupa cateva episoade am simtit un puternic iz de Max Payne, un "parfum" demodat cu care s-a dat si Mark Wahlberg acum vreo 10 ani.

In schimb perechea politist - criminal, (Luther - Alice) face toti banii si coloreaza interesant actiunea. Prestatia lui Ruth Wilson mi s-a parut mai misto, mai inspirata si mai buna decat a lui Idris Elba si inclin sa cred ca fara personajul Alice, serialul ar fi fost un alt cop story de duzina.

Serialul are 5 sezoane, dintre care primul este si cel mai bun. Povestea e interesanta si se leaga bine. Episoadele curg lejer unul dupa altul si te agata atat de tare incat poti prinde lejer zorile, fara sa-ti dai seama ca ai mai pierdut o noapte cu nasul in televizor.

Una peste alta, Luther este un cop-series super reusit, care are toate sansele sa te scoata din mrejele unui weekeng plictisitor. My like a lot!

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici pe net.

PS. N-am inteles niciodata pasiunea asta a regizorilor de a imbraca personajul principal in acelasi haine. Colombo a fost celebru pentru trenciul lui patat si murdar dar sa ne intelegm, moda asta a fost acum 30 de ani! In serialul asta, Luther poarta aceleasi camasi, pantaloni, sacouri si cravate, 20 de episoade! Banuiesc ca chilotii si ciorapii, la fel...

Gizas, numai cand ma gandesc ma iau fiorii. Orice, numai nu-l puneti sa se descalte!

(up)

505 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page