top of page
  • SeriAlex

Secret City - Este sezonul doi mai bun decat primul?

Mystery, Thriller | TV Series (2016–2018) - 7.4* IMDb

Stars: Anna Torv, Jacki Weaver, Marcus Graham

Genericul si nu plot-ul m-a convins sa ma uit la Secret City. Serialul are nume sonore pe afis: Ana Torv (Fringe, Mindhunters) Jacki Weaver actrita nominalizata la Oscar pentru rolul din "Silver Linings Playbook" si Sacha Horler nominalizata la Premiul AACTA pentru rolul din "The Kettering Incident". Cu asa distributie, nu am rezistat ispitei si m-am uitat la S.C desi filmele australiene nu sunt preferatele mele

Secret City este un mystery drama care urmareste eforturile reporterului de investigatii Harriet Dunkley in dorinta de a descoperii adevarul si implicatiile politice din spatele unei banale crime din capitala Australiei. In schema apar pe rand ziaristi, politicieni, politisti, americani, chinezi, CIA, ASIO si alte agentii de informatii - toate plecand de la o crima petrecuta pe marginea unui lac din Canberra.

Filme despre ziaristi care descopera secrete bine pazite am mai vazut. Primele care imi vin in minte sunt "All the President's Men" cu Robert Redford si Dustin Hoffmann si 2015 Oscar Winner-ul - Spotlight.

Secret City are insa un ingredient minune care a transformat acest serial australian mid range intr-un "Must see". Acest secret spice se numeste Anna Torv. Super tare actrita, mi-a placut la max.

Secret City face parte din categoria serialelor cu efect intarziat care isi arata adevaratul potential pe la mijlocul sezonului. Filmul este bine strucurat si are ingredientele unui serial facut "by the book". Desi mai lent decat un action thriller american, S.C are ritmul si cadenta specifice genului.

Ca un serial care se respecta, Secret City a avut parte si de o continuare. Sezonul doi - Under The Eagle, merge pe aeiasi reteta, political-mistery-drama cu ceva mai multa actiune decat primul, ceea ce il transfoma intr-un action-spy veritabil. Din pacate, personajul Harriet Dunkley se cam pierde in noianul de intrigi la nivel inalt si parca cade in planul doi al actiunii intr-un scenariu care pune accentul mai mult pe poveste si mai putin pe acting. Surpriza si ineditul primului sezon dispar din pacate, lasand loc unui story alert dar cam previzibil.

Cu toate astea, cele sase episoade ale sezonului doi se vad repede intr-un binge pe care il recomand din toata inima.

Serialul se poate vedea si pe Netflix sau aici

1.478 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page