top of page
  • SeriAlex

911 - Un serial cu dedicatie pentru grasii, burtosii si incompetentii din politia Olt.

Action, Drama, Thriller | TV Series (2018– ) - 7.2*IMDb

Stars: Angela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark

Traim vremuri tulburi si tragedia fetelor din Caracal ucise cu bestialitate de un mecanic dezaxat mi-a aratat cat se poate de clar ca numai prostia si incompetenta unor oameni ajunsi in pozitii de decizie, a facut posibil acest lucru. Persoanele care ar fi putut salva vietile celor doua fete, nu au facut-o din prostie, incompetenta si din necunoastere a meseriei pentru care sunt platiti (unii dintre ei cu salarii uriase) din banii publici.
Epidemia prostiei si incompetentei in randurile functionarilor publici este uriasa si din pacate, nevindecabila. Suntem loviti periodic de tragedii precum cea din Colectiv sau Caracal si incepem sa realizam cat suntem de vulnerabili in fata diletantismului serviciilor publice. Recentele intamplari arata ca structurile care ar fi trebuit sa apere si sa protejeze societatea romaneasca exista doar pe statele de plata ale angajatilor lor. Este jalnic si periculos!
Citesc acum, dupa ce doua fete tinere au murit, abandonate de politia romana, ca exista demisii si taieri de capete. Da, foarte bine ca se intampla asta, cineva a gresit si trebuie sa plateasca dar tare imi este teama ca aceste masuri sunt tardive si departe de a fi suficiente. Nu cred ca o data cu aceste demisii, oamenii din politie si procuratura vor fi deodata mai buni si mai profesionisti. Nu cred ca odata cu demisia sefului politiei Olt sau a sefului STS, toti politistii burtosi de prin sectiile de politie se vor trezi dimineata si vor spune: Gata, sefu si-a dat demisia, de azi o sa ma apuc de treaba si o sa-mi fac meseria asa cum trebuie.
Din pacate toata aceasta intamplare tragica mi-a adus in minte un serial pe care l-am vazut acum un an. Productia se cheama 911 si se axeaza pe activitatea de zi cu zi a unui detasament mixt (pompieri, politisti si doctori) care trebuie sa rezolve cazurile raportate si preluate de serviciul de urgenta 911 adica 112-ul lor. Desi romantat si indulcit pentru televiziune, serialul 911 mi-a aratat cum se gestioneaza si cum se rezolva o situatie de criza incepand cu primul apel si terminand cu interventia operativilor.
Dupa primul sezon am facut o pauza si realmente am uitat de el, pana cand balbaiala jalnica a serviciulu de urgenta 112 si a politiei romane a dus la tragedia fetelor din Caracal. Cuprins de nervi am cautat din nou serialul sa vad cum rezolva altii situatiile similare. Una peste alta, serialul 911 este despre cum se face meseria de operativ de urgenta si cum se rezolva situatiile de criza. Serialul este bine facut, bine documentat si se vede ca au avut in spate consultanti de specialitate. Situatiile sunt tratate cu maxim profesionalism si desi este o poveste romantantata pentru televizune cred ca multi "profesionisti" de-ai nostri ar trebui sa o vada. Cu siguranta ar avea multe de invatat.
Serialul este in pragul celui de-al treilea sezon care o sa apara pe 2 septembrie 2019
In rolul principal o gasim pe Angela Basett actrita care a primit Globul de Aur in 1994 pentru rolul din filmul biografic Me, Tina Turner. Alaturi de ea il gasim pe Peter Krause pe care il stim din The Catch unde joaca alaturi de Mireille Enos.
Fanii serialului Prison Break au sansa sa-l gaseasca aici pe Rockmond Dunbar (celebrul C-Note) jucand in rolul Michael Gant.
Serialul se poate vedea aici
(up)

483 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page