top of page
  • SeriAlex

MindHunter - Un semafor cu prea mult rosu.


Zilele trecute m-am apucat mai serios de Mindhunter, serialul despre criminali si criminalisti.

Asa ca iata-ma brat la brat cu toata gasca killeri dezaxati, plecand agale intr-o calatorie plina de surpize. Ideea serialului e misto, mi-a placut la maxim. Timp de 2 zile am asistat ca o moasa necalificata la nasterea meseriei de profiler aka psiholog criminalist, job interesant si plin de suprize pe care insa, nu l-as practica nici daca ma platesti in aur.

Un tanar prof de academie de politie si un agent FBI tras pe dreapta, descopera ca interviurile cu marii criminali ai americii pot fi o sursa nesecata de informatii privind gandirea si comportamentul asasinilor in serie. Mai pe scurt. Hai sa te invit la o cafea domnule criminal ca sa-mi spui cum ti-a venit ideea sa omori 20 de oameni.

Imagineaza-ti cum e sa calatoresti in mintea marilor criminali, sa le afli secretele, sa afli ce i-a determinat sa faca ce au facut... si toate doar cu pretul unei cesti de cafea la tonomat. Super interesant periplul asta criminalistic, te face sa te gandesti ce fragila e viata, cat de usor se pot schimba destine si cum un simplu gest poate declansa o furtuna.

Nu cautati actiune in serialul asta pentru ca nu o sa gasiti. Toate se desfasoara cu o lentoare care uneori te scoate din sarite. Totul merge incet, parca in reluare. Imaginati-va ca sunteti in fata unui semafor prea lung. Stai la rosu si astepti verde. Numai ca rosu dureaza exasperant de mult si atunci cand in sfarsit vine verde, acesta dureaza mult prea putin. Dupa care iar rosu...

Aici am regasit-o pe Ana Torv, superba actrita din Fringe. Parca mai dura si mai neprietenoasa, Ana ramane o actrita care poate duce lejer roluri cu greutate.

Daca e de vazut? Cu siguranta, e un serial care nu trebuie ratat, dar asa cum va spuneam nu va asteptati la un film cu actiune, batai, pistoale s.a.m.d. Nici vorba. Incet si incetisor e leitmotivul acestui serial.

Etichete:

173 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page