top of page
SeriAlex

Care este cea mai lunga telenovela din lume!

Ca sa te poti apuca de un Superlong trebuie sa ai timp, curaj si inconstienta. E adevarat, sunt seriale mișto care încep foarte bine, dar uită să se mai termine. Acțiunea e ok, scenariul e bun, serialul te prinde si nu-ti mai da drumul. Un sezon, doua, cinci, zece, douazeci, cate intra.

Ca sa produci un super long trebuie sa ai o mega idee, un mega scenariu, trebuie sa ai mega actori si sa fii dus cu pluta ca sa faci asa ceva. Lumea se misca mai repede ca acum 30 de ani, ghetarii deja se topesc si oamenii nu mai au rabdare.

Si cu toate astea inca avem seriale care au sarit lejer de 10 ani de la primul episod. Parca a innebunit lumea!

O statistica arata ca cele mai lungi seriale sunt telenovelele sau asa numitele Soap Opera. Cea mai lunga telenovela din lume a fost Guiding Light, productie care a intrat in Cartea Recodurilor ca fiind Ce-a mai lunga Drama de Televiuziune. A fost difuzata de CBS timp de 57 de ani, din 30 iunie 1952 pana in 18 septembrie 2009.

Productia de telenovele este in continua crestere. America ocupa locul intai la capitolul harnicie telenovelistica urmata de India, Japonia, Mexic si Filipine. Noi nu avem traditie in domeniu desi ceva incercari au fost - Numai iubirea sau Lacrimi de iubire sunt doar cateva nume care imi vin in minte. Cel mai lung serial romanesc a fost ”La Bloc” cu peste 500 de episoade.

137 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page