top of page
  • SeriAlex

The Bridge - Daca nu l-ai vazut pana acum, ar fi cazul sa o faci!

Crime, Mystery, Thriller | TV Series (2011– ) - 8.6* imdb

Stars: Sofia Helin, Rafael Pettersson, Sarah Boberg

Atunci când un corp tăiat în jumătate este descoperit în mijlocul Podului Oresund ce leagă Copenhaga de Malmö, politistii se confrunta cu o mare dilema. In ce tara a fost gasit cadavrul si cine va conduce investigatia, politia daneza si cea suedeza?

Mai mult de atat, lucrurile devin si mai complicate atunci cand detectivii descopera un lucru terifiant. Cadavrul gasit exact la granita celor doua tari nu apartine unei singure persoane. Capul si pieptul sunt ale unui om politic influent din Suedia iar picioarele apartin unei prostituate daneze care a disparut un an in urma.

In cele din urma cazul este preluat de doi detectivi patimasi: o tanti blonda cu pantaloni de piele si cu nervii in pioneze si un nene chelios fara prea mare chef de munca si cu dureri acute in zona portocalelor!

Deci, meine dame und herren, politica versus prostitutie. Ce anchetam prima data? Curva sau politicianul? Se stie ca politica e o curva deci intr-un fel, cele doua parti pot apartine unei singure persoane. Si totusi avem doua cadavre...

Serialul The Bridge, pe numele lui de scena Bron sau Broen, este o coproductie danezo-suedeza care s-a intins pe o perioada de 8 ani, lucru destul de ciudat daca stai sa te gandesti ca sunt numai 4 sezoane relativ scurte. Adica un sezon la 2 ani.

Aparenta si nejustificata "lene" a producatorilor, nu l-a impiedicat pe "The Bridge" sa stranga nu mai putin de 9 premii ale industriei cinematografice si ale 14 nominalizari. Foarte tare pentru un action/ politist vobit in suedeza, sau daneza sau... amandoua.

Serialul seamana cu "The Killing", o alta super productie cu Mireille Enos (The Catch, Electric Dreams) si Joel Kinnaman (Altered Carbon, Robocop) In rolurile principale am gasit doi actori de care n-am auzit in viata mea, care joaca cu o pasiune pe care rar am vazut-o. Dealtfel, tot serialul este foarte bun si merita urmarit.

(up)

2.409 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page