top of page
  • SeriAlex

Watchmen - Super heroes blood & guts!

Action, Drama, Mystery | TV Series (2019– ) - 7.3 * IMDb

Stars: Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelso

Il asteptam pe Watchmen de ceva vreme si imi pregatisem un kil de Cola si un vagon de floricele pentru primele episoade doar ca HBO Go mi-a stricat tot planul si contrar tuturor tendintelor in materie de seriale, a lansat doar un singur episod.

Sunteti zgarciti rau cu filmele, domnilor de la Hashbeou Gou. Acum, cand toti marii jucatorii au inceput sa distribuie din prima sezoane intregi si cand Disney+ va sufla in ceafa, voi va intoarceti 10 ani in urma si dati seriale cu ligurita..Foarte urat din partea voastra.

Dar sa revenim...

Aventura mea alaturi de Rorschach and the Gang a inceput prin 2010 cand am vazut lung metrajul acestei povesti de eroi desentati. Sincer sa fiu, nu am fost foarte impresionat desi sunt mega fan al genului, mai mult de atat, trebuie sa recunosc ca povestea mi s-a parut atat de incalcita si de complicata incat am renuntat la un moment dat sa o mai descifrez. Concluzia celor doua ore de viziionare - o poveste alambicata despre o banda de justitiari cu masti ciudate pe cap care fac niste combinatii doar de ei stiute.

10 ani mai tarziu, HBO se hotareste sa-i reinvie pe strajeri intr-un prim sezon de 9 episoade inspirate din Comics-ul cu acelasi nume. Acțiunea serialului are loc în Tulsa, Oklahoma, la trei ani după White night, noaptea in care un grup rasist deosebit de violent, a atacat atat fortele de ordine cat si familiile acestora.

Toate bune si ”frumoase”, avem hoti si avem vardisti... dar care e treaba cu mastile? De ce sunt toti mascati? Dupa acele evenimente, de teama ca pot fi recunoscuti pe strada si urmariti pana la casele lor, polițiștii au inceput sa-si ascunda fetzele in spatele unor bandane galbene. Asa, raufacatorii nu aveau cum sa stie cine anume ii aresteaza si politistii puteau sta linistiti stiind ca familiile lor sunt in siguranta.

Ca raspuns la miscarea de camuflare a politistilor, membrii grupului The Seventh Kavalry (Al Saptelea Cavaler), organizatia rasista responsabila pentru crimele comise in timpul revoltei din Noaptea Alba, se hotaresc sa poarte si ei masti de culoare alba cu un model tip „Rorschach” in fata. Si uite asa, intre cele doua gasti de mascati incepe un razboi pe viata si e moarte din care doar HBO stie cine o sa scape.

Plin de umor black-ish si cu o muzica super misto, Watchmen este un action/drama cu supereroi, care merita urmarit chiar daca nu este fan al genului, dar trebuie sa recunosc, am mici/mari rezerve in ceea ce-l priveste pe telespectatorul cu fusta si sutien...

In rolurile principale am gasit-o pe Regina King - o actrita in plina ascensiune premiata cu un Oscar penttru rolul din ”If Beale Street Could Talk”. Alaturi de ea il avem pe veteranul Don Johnson, proprietarul unui Glob de Aur pentru rolul din Miami Vice si pe Tim Blake Nelson, vesnic actor, si cateodata regizor pe care l-am vazut stralucind in The Ballad of Buster Scruggs sau Fantastic 4. Insa surpriza mare am avut-o la sfarsit cand am citit tot genericul. Stiati ca Jeremy Irons si Luis Gosseth Junior, doi laureati cu Oscar joaca in acest serial. Va spun eu!

Bravo HBO, esti tare. Ai reusit sa aduni sub acelasi acoperis, trei super actori! Felicitari pentru asta si in semn de pretuire, imi retrag cuvintele de la inceput :)))

196 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page