top of page
  • SeriAlex

Ray Donovan - Atunci cand ai probleme, e bine sa-l stii aproape!

Crime, Drama | TV Series (2013– ) - 8.3*IMDb

Stars: Liev Schreiber, Eddie Marsan, Dash Mihok

Pe Liev Schreiber l-am vazut prima data in X-Men Origins jucand rolul unul megavarcolac cu gheare in loc de unghii. Foarte misto filmul, super tare personajul, poate chiar mai tare decat eroul principal Wolverine. Dupa experienta X-Men, am sapat putin pe net dupa acest actor aproape invizibil pentru marele public si l-am gasit doar in doua productii notabile: Hitler - Rise of Evil unde joaca alaturi de Robert Carlisle si meteoric in CSI: Crime Scene Investigation.

Exista seriale care se sprijina pe un singur actor si exista actori care se identifica cu un serial. Lista e lunga: David Duchovny - Fox Mulder (X-Files), Kiefer Sutherland aka Jack Bauer (24), Michael Richards - Kramer (Seinfeld), Richard Dean Anderson - Jack O Neill (Stargate), Ed O'Neill aka Al Bundy (Married with children). Sunt doar cativa dintre ei si daca mai sapam putin cu siguranta ca o sa mai gasim.

Acesti actori au ramas tributari personajelor care i-au facut celebrii si s-au identificat cu ei chiar si in afara ecranului. Este cunoscuta povestea deloc fericita a lui Mark Hamill caruia rolul Luke Skywalker i-a facut mai mult rau decat bine. In 30 de ani de cariera, Mark nu a mai prins nici o alta distributie importanta pe motiv ca el este si va ramane pentru eternitate, Luke din Star Wars.

Intorcandu-ma la oile noastre, Ray Donovan este serialul lui Liev Schreiber, iar actorul american este si va ramane allways Ray Donovan. Succesul serialului a fost si succesul lui profesional iar cele 5 nominalizari la Globul de aur sunt dovada ca acolo undeva, Dumnezeul serialelor a dat ordin ca Liev sa joace acest rol.

Serialul este foarte misto si se vrea un thriller/drama cu miros de action politist. Productia are un plot care se poate rezuma in cateva cuvinte: Ray Donovan este tipul care rezolva "problemele" oamenilor bogati din Los Angeles. Este un "Fixer" adica un om care repara lucrurile. Ideea asta cu omul care rezolva problemele nerezolvabile, nu este tocmai noua si am mai intalnit-o in "Scandal", un serial in care Kerry Washington (o preferata a lui Quentin Tarantino) face cam ceea ce face si Donovan. Le rezolva pe probleme.

Pentru rolul Ray Donovan, Liev Schreiber a primit numai putin de 6 nominalizari la Globul de Aur dar nu a castigat nici o data. Curat ghinion coane Fanica

Au aparut multe seriale care folosesc aceiasi reteta dar nu toate au avut acelasi succes. Dovada ca acestea doua sunt cele mai apreciate, sta in numarul mare de sezoane pe care ambele productii le-au strans la centura. Scandal a avut 7 sezoane iar Ray Donovan a ajuns la sezonul 7 si nu pare sa dea semne de oboseala.

Serialul e alert si te prinde chiar daca nu esti fanul genului. E foarte bine facut, nu are timpi morti iar fiecare episod are un "hook" destept care te agata sa-l vezi pe urmatorul. Una peste alta, Ray Donovan merita cu prisosinta tot timpul nostru. Pacat insa ca e lung si daca vrei sa te apuci de el iti trebuie ceva timp ca sa recuperezi.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

196 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page