top of page
  • SeriAlex

Bad Blood - Its not business, Its personal!

Crime, Drama | TV Series (2017– ) 7.3*IMDb

Stars: Anthony LaPaglia, Kim Coates, Eric Hicks

Mi-au placut intotdeauna filmele cu mafioti si cred ca este foarte greu sa joci rolul unui capo di tutti capi. Marlon Brando a facut-o stralucit in The Goodfather, creand un personaj la care s-au raportat ulterior toti nasii din filme. James Gandolfini a facut istorie cu al sau Tony, The Sopranos fiind dupa parerea mea cel mai bun serial cu mafioti de pana acum

Bad Blood este serialul lui Anthony LaPaglia. Aflat undeva la apusul carierei lui actoricesti, LaPaglia a stralucit intotdeauna in roluri de good guy. A avut, bineinteles, si roluri negative dar in memoria colectiva a ramas celebru pentru prestatia de Without a Trace sau Murder One.

In Bad Blood, LaPaglia il joaca pe Vito Rizutto, cel mai de temut capo mafiot din Montreal. Prin mainele lui trec sute de kilograme de cocaina, iar prin buzunarele lui trec banii primariei, banii, traficantilor si ai consumatorilor.

Modelul nasului abordat de el este ok. Are accent de italian, are miscarile si morga specifica mafiotilor dar ceva nu e in regula cu nasul LaPaglia. E moale cand trebuie si fie strong si e tare cand trebuie sa fie light. Mai pe scurt - De nasul asta nu are cum sa-ti fie frica. Nici macar o secunda! Si la mafioti, frica este motorul organizatiei. Toata lumea stie ca asa functioneaza cooperativa! Nasul LaPaglia nu are nici forta nici curajul si nici tupeul specific postului!

Aici sunt tentat sa arunc pisica in curtea scenaristului si sa-i spun ca randurile lui nu il ajuta mai deloc pe veteranul actor sa convinga audienta ca si el poate fi un mafiot autentic. LaPaglia Incearca pe alocuri sa-l imite pe Marlon Brando dar nu prea ii iese.

Serialul are cursivitate dar se deschide prea incet, punand uneori la grea incercare rabdarea privitorului. Momentele culminante sunt putine la numar si apar doar sfarsit, pregatind un nou episod. Scenariu merge, dar nu straluceste la capitolul credibilitate iar actiunea pare prea blanda pentru ceea ce stim noi ca este viata de mafiot italian.

Una peste alta Bad Blood isi merita nota pe IMDB si merita vazut pentru istoria nescrisa a mafiei canadiene. Nu va asteptati la cine stie ce action pentru ca nu o sa gasiti.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici.

Etichete:

314 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page