top of page
  • SeriAlex

The Man in the High Castle - Serialul care o sa te lase cu gura cascata.

"The man in the high castle" este unul dintre cele mai interesante si in acelasi timp ciudate seriale pe care le-am vazut. Ecranizare a romanului cu acelasi nume de P.K. Dick, serialul ne arata o istorie alternativa in care Germania si Japonia au castigat cel de-al doilea razboi mondial.

Actiunea serialului se petrece in anul 1962 undeva in Statele Pacifice ale Japoniei (fosta SUA) in plina ocupatie Nipono-Germana. Viata curge pe un fagas linistit pana cand Enigmaticului personaj din Castelul inalt scoate la lumina cateva filme stranii pe care atat miscarea de rezistenta cat si politia secreta japoneza vor sa puna mana. In aceste jurnale de stiri este prezentata o istorie alternativa in care aliatii au castigat cel de-al doilea razboi mondial.

Cum este posibil asa ceva cand Svastica si Discul Soarelui flutura de 17 ani peste intreaga lume? De unde au aparut aceste filme? Cine le-a facut? Unde este acest castel inalt, cine este omul care locuieste in el si care este rolul lui in tot acest joc de-a v-ati ascunselea cu istoria? Iata doar cateva din multele intrebari pe care vi le veti pune urmarind acest film.

Trebuie sa recunosc "The Man..." m-a aruncat intr-un creuzet al enigmelor din care nu am reusit sa ies decat partial, multe din intrebarile mele negasindu-si raspuns, Finalul, care ar fi avut menirea sa-mi rezolve "ecuatile" cinefile, m-a lasat intr-o ceata mai densa decat cea din Myst-ul lui Stephen King.

Overall, scenariul, actorii, imaginea, dialogurile, toate converg catre o experienta cinematografica intensa care nu trebuie ratata si pe care o recomand din toata inima.

(up)

2.279 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page