top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Hellbound - Un fantasy thriller socant de bun


Hellbound

Doamnelor şi domnilor, meine damen und herren, ceva bun se întâmplă în peisajul nostru serialistic. Se pare că perioada nefastă a ultimelor luni a trecut şi în sfârşit începem să avem din nou în televizoare povesti interesante care merită să le acordăm credit temporal

După ce au rupt universul cu Jocul Calamarului, coreeni lovesc din nou cu un serial menit să ne scoată din calmul nostru englezesc şi să ne arunce în agitaţia lor oblic coreeana.


În trei cuvinte, Hellbound ne spune povestea celor păcătoși care trebuie să ajungă în iad.

În mijlocul unei pieţe, trei monştrii negri şi răi, prind şi fac harcea parcea un tânăr coreean care fugea disperat, schimonosit de frică. Nimeni nu ştie de unde au apărut şi unde s-au dus mai ales că după sângeroasă mutilare cei 3 ugly dispar în neant. De aici, un cult religios şi un influencer notoriu preiau fază şi decretează că apariţia celor 3 şi mazilirea acelui tânăr fac parte din planul lui Dumnezeu de a-i pedepsi pe cei ale căror păcate se tot adună. Evenimentul ia proporţii halucinante după ce o altă persoană este mutilata şi arsă de vie, de data asta în faţa camerelor de filmat şi a unei audienţe plătitoare de bilete.


Dacă Jocul Calamarului m-a dat pe spate, Hellbound m-a dărâmat cu tot cu scaun făcându-mă să mă întreb de unde le vin coreenilor ideile astea? Ce citesc ei seara când se duc la culcare de le ies ideile astea halucinante.

Hellbound m-a impresionat la toate capitolele. Ideea originală şi mişto, regia, decorurile şi nu în ultimul rând actorii care sunt bine găsiţi şi bine jucaţi.

Serialul te arunca într-un creuzet de senzaţii mai intense ca în Calamarul, dar de altă natură.


Evident şi aici găsim mult sânge şi matze pe asfalt, dar senzaţia pe care ţi-o lasă e un amestec de horror şi compasiune care persistă de-a lungul întregului serial. Să ne înţelegem, serialul nu e un film de groază în accepţiunea cinefilă a termenului ci mai degrabă un o poveste tragică cu mult sânge pe covor, cu un deznodământ ușor previzibil, și cu un final croit expres pentru un nou sezon.


Merită văzut pentru idee, realizare și actori.

Serialex recomanda.


Pro: Idee, scenariu, regie, actori


Contra: Dialoguri copilaresti


Hellbound (Sortiti infernului) - 7.0 * IMDb298 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page